TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Selasa, 26 Julai 2011

Alhamdulillah... Lulus juga akhirnya...

Hehehe bukan lulus periksa sah jawatan yang mama ambik hari tu ya.... Ni pasai cuti mama... akhirnya hencik bos lulus jugak cuti I..... Thanks ya hencik bos...... Tu pun hencik bos mainkan dulu cakap nak potong gaji.... Huiiiiiiiii jangan la... hampir 300 henggit tu....  Nasib hencik bos main2 ja.. dia suruh mama apply lain... bukan apa kes dia mama cuti tak bagi tau dia....

Haha baru padan muka mama..... tu la sapa suruh tak maklum kan dengan bos..... so bos cakap sebagai hukuman dia tak luluskan cuti.... heheheheh janji lepas ni copom mama tak buat lagi.... seminggu sebelum cuti akan di maklumkan dengan hencik bos......

Diam tak diam sat saja dah nak puasa minggu depan..... kan.... Tengah dok pikiaq macam mana nak bagi Cik Min puasa penuh tahun ni.... Tahun lepas puasa dia cuma sekerat hari.... Ishhh dah besaq tak tahan puasa jugak....

Kelas mama tinggal minggu depan saja lagi kelas..... kiranya minggu pertama puasa saja yang ada kelas... lepas tu minggu ke dua soft skill.... then exam pulak..... alaaaaaaaaahai... bab jaga exam yang tak bleh ni... bosannnnnnnnnnnn..... Tapi nak tak nak kena buat juga... sebab termasuk dalam kerja hakiki..... Jalan je la tanggungjawab kannnn.... Abah pun kena... hahahahahah....

Semalam balik kerja dalam pukul 6.10 ptg gitu..... Then kitorang pi shopping bawak cik min..... Biasa la awai gaji perkara utama yang kena buat shopping la barang2 dapur.... barang2 peribadi..... beli untuk sebulan tu.... Mesti kalian jugak buat macam tu kan.... ataupun beli bila barang dah habis.... Kami tak buat macam tu sebab... kalau beli sikit2 banyak duit habis sebab akan beli benda lain lagi... Tapi kalau shopping sekali semua save budget....

JAngan lari budget sudah.....
Dok pikiaq bulan puasa nanti.... jangan terlebih budget sudah...... Masak sendiri la save budget......




11 ulasan:

kakcik berkata...

Yang tak tahannya - belanja di bulan puasa selalu melebihi belanja di bulan2 lain. :(

NzA berkata...

xsabar nk smbut puasa...


akak mmg masak sndiri....

DaZzlingLilLy berkata...

i tunggu barang habis baru beli..sebabnya kami berdua saja..tak terasa sgt..kalo dah ada anak mungkin kena beli barang stok utk sebulan jugak...

sahromnasrudin berkata...

alhamdulillah..bukan senang bos nak luluskan cuti kan

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

betul tue...kalau g shopping kena beli semua brg yg penting². kalau beli sikit² byk beli brg lain dari brg penting tue. huhuhuhuhu...

biasalah...

IMANSHAH berkata...

jimat2 sikit bulan pose ni

Abd Razak berkata...

Assalamualaikum...

Bulan Ramadhan bulan berkat, rezeki pun melimpah ruah, makanan pun banyak. Harap amalan pun meningkat

zulkbo berkata...

salam..
alhamdulillah..
rezeki sempena nak
puasa nih..
:)

sahromnasrudin berkata...

assalamualaikum..

datang ziarah di pagi rabu :-)

maiyah berkata...

assalam..

tp terasa keindahan bulan posa kan kan

Nizam berkata...

Kene beringat2 la weh...

Link Within

Related Posts with Thumbnails