TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Rabu, 12 Mei 2010

Salam....

Pagi tadi masa nak pi kerja lalu ikut belakang rumah yang disewa student tu.... Alaaa yang rumah student pengotoq tu.... Rasanya depa dah blah.... Exem dah habis tu yang sunyi tu... Patut la semalam masa mama kluaq tak dak dengaq langsiaq mengilai... rupanya jin-jin hutan dah berambus... Hmmmm aman la sikit rasa semalam.

Masa lalu pagi tadi mama tak perasan yang kawasan rumah tu dah bersih... Abah la yang bagi tau kawasan rumah belakang dah bersih... Agak-agak sapa yang bersihkan.. nak kata student bersihkan tak mungkin la pulak sebab petang semalam (kemarin) Abah dengan Tok Chik dok main dengan Cewad kat belakang rumah kami tu.... Masih lagi kotor sampah sana-sini...

Tapi rasanya kalau difikirkan balik mesti tuan rumah yang uruskan semua tu.... Kalau tak sapa lagi.... Nak tengok lepas ni student mana plak yang nak sewa... Mintak-mintak yang senonoh la sikit..

Tak dak gambaq sebab tak sempat nak snap... Lewat nak hantaq Cik Min pi sekolah...

17 ulasan:

annfrendly berkata...

salam sejahtera..
ermm.. memang meyakitkan hati. teruk jugak tengok sampah sarap yang bertaburan kat laman, (tengok dalam entry sebelum nie)..
dasyat..nama aje terpelajar tapi tak menjaga kebersihan alam sekitar..

Watierman, rmanbkr berkata...

Salam & Selamat Hari Ibu buat Mama...!!!Sorry..Akak ni naik kereta tua..lambat sampai....hehehe...dok beletiarq apa aihh..depa dah balik dah....lega kan!!!

Rumah kalau kita buat tak tau kat dia..memang boleh jadi rimba....kan!

wany berkata...

salam.. bila hadiah nak sampai? xsbr nk tgk hadiah.. hehe.. tq

relevan berkata...

Tuan rumah yang nak bagi sewa tu pun kena interview dengan bakal bakal penyewa..bagi patuh syarat untuk menyewa..

bspotgurl berkata...

MMg perit kalau dapat penyewa yang tak pandai menjaga rumah kan? Ermm, harga sewa mahal tak di kawasan sane?

fikaryna berkata...

baguslah..sampah jalan ngan sampah masyarakat sekali bersih..huhu..

mahira oya berkata...

ape la kan..
saya follow kamu..

Nuroll berkata...

owner nya bersihkan kot....xthn mata dah tgk.....dh lah kes denggi....

Yunus Badawi berkata...

Salam.

Rasanya tuan rumahlah yg bersihkan. Kalau tak, bila jiran komplen nanti dia kena saman MPK.

Harap dia lebih berhati2 nak sewakan rumahnya kpd student lepas ni.

Ustaz Nor Amin Sayani Bin Zainal berkata...

Salam,

Saya sihat dan anda bagaimana? saya harapkan anda sihat juga dan bersemangat melaksanakan segala tugas yang di amanahkan oleh Allah. Lama tak mai blog ini. Terima kasih atas segala sokongan yang diberikan. Teruskan perjuangan anda untuk memartabatkan Agama, bangsa dan negara.

sI tEDI berkata...

lega sekejap!

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

Mesti tuan rumah tu geleng pala jer bila bersihkan..



sumer tu kena mulakan dari kecik..

NICK IRFAN berkata...

dorg dh xde dh ke kak? bagus! hehe ape2pun smoga akak ceria semula! :)

Azmiezas berkata...

Kesian tuan rumah tu kan..

tapi memang lah,..orang kata kalau sewa kat student,..memang umah boleh hancuss..sabar je lah..

maiyah berkata...

tuan rmh kot yg bersihkan.. moga penyewa baru x bawa masalah sama kan..

kak ina kl berkata...

Salam..sepatutnya tuan rumah bagi amaran tentang hal ni sebelum penyewa masuk..kalau ada aweks msk ke dlm umah..apasal tak panggil pegawai cegah maksiat..

xiiinam berkata...

Mendapat jiran yang baik itu pun salah satu rezeki juga tu....


Penyewa bersilih ganti...
Jiran kami yang etap tu...entahlah.... lagi tak senonoh.... nasib betul!

Link Within

Related Posts with Thumbnails