TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Jumaat, 14 Mei 2010

Askar-askar bertempur di klinik Arau

Salam.... 

Tengahari semalam (kemarin) kami bawak Cuteri,Cupian dgn Cewad Ke klinik Arau... Biasa la checkup dua bulan 6 bulan sekali.... So kami ambil Cuteri dengan Cupian kat sekolah awal dari biasa dengan izin cikgu..... Cik Min balik lewat semalam (kemarin) ada kelas tambahan sampai pukul 3 ptg...

Biasanya askar-askar kami kalau dengaq ja bab-bab klinik ni suka sangat.... sebab kat klinik ada banyak Toys.... Tu yang suka sangat nak pi klinik tu...

Himpunan 3 sekali kad... sepatutnya Cuteri dengan Cupian kena bulan 3 hari tu,... sebab mama sibuk dengan kelas amali student UiTM tu yang tak dapat pi tu... semalam dah alang-alang kena klinik Cewad bawak la sekali..... 

Berat cuteri still maintain lagi tak naik tak turun....

Berat cupian turun menjunam... tinggal 8 kg ja... Makan banyak nasik 2 kali sehari.... cacing la kot... biasa la budak kampung.... Nampak tak kepala Cupian depan tu botak sikit... MAin gunting rambut dengan kakak dia (Cuteri).... Nasib baik Cuteri tak potong rambut sendiri.... Ni kes ambik gunting Cik Min la ni.....

Cupian kalau tak berebut benda yang sama dengan Cewad tak sah la walaupun banyak lagi Toys yang ada kat sini... Cewad pun kena jugak gunting rambut kat depan tu ... Cuteri la tu tukang gunting.....

Cupian kena minum ubat cacing... nasib baik senang ja .. Mau minum...

Cuteri pun kena gak.... emmmm rasa aiskrim vanila kata cuteri.... Nak lagi...haruuuuu....

Selalu klinik bagi zentel.... Hari ni lain plak dah.....Cupian 5 ml... Cuteri 10 ml......

13 ulasan:

bspotgurl berkata...

sebab rasa mcm icecream vanilla, tu yang dorang belasah habiss kan.. cute laa

yangbaik berkata...

budak2 ada masa senang jer makan ubat... datang angin susah... sajer jer..

Frodo Baggins berkata...

dah biasa dengan ubat2
rasa cam makan gula2. haissshhhh


((Askar2 mama ..))


wooohaaaaa


>>______<<

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

hahaha...
kat situ jugak dia minum ubat tu...


kiut jer bbdak ni kann..

indahhouse berkata...

salam alimaz,
macam2 produk baru sakarang,kan? rasa eskrim vanila tu yang buat sedap diminum, nanti terjerit2 dalam bilik air. hhehe...
kecik2 lagi anak alimaz ya. seronok ada anak ramai..riuh rendah rumah ;)

fikaryna berkata...

teringat zaman kecik..penah main2 gunting rambut..g gunting rambut jiran depan..balik kena ligan ngan mama..haha..

sI tEDI berkata...

cupian, kena kuat makan macam makcik tedi okey?

kakcikseroja berkata...

Seronok pergi klinik sebab nak main rupanya.. :)

Bagus dia orang senang makan ubat. Ada kanak2, dengar saja ubat.. terus nangis, walaupun ubat tu rasanya manis macam gula.

NICK IRFAN berkata...

eh! kak balik je umah td mak sy kata dapat hadiah yg akak kasi tu! wah! terharu sy kak! first time dpt hadiah! wah! thnkz kak!!!!! smoga akak dan family sihat2 selalu dan rezeki palk bertambah2 lps ni amin!! :)

Solehah berkata...

bestnya dorg..hehe..kalo mkn bnyk pastu berat turun tu kena cacing eh?

kak ina kl berkata...

aduhai telan air liur tgk masakan camtu..tentu bertambah ek makan..

alahai nak buat camnerkan..tak per boleh ganti baru..

mesti kecoh ek bila 3 org msk sekali ke klinik..tapi senang kan..sekali harung

Nurshahfamily berkata...

molek sungguh ank2 mu minum ubat hehehe suke tengok

Azrina Mohd Tajul Ariffin berkata...

thanks sudi terjah blog saya...tuh diaaaa suka dengaQ org utagha cakap...berputaq2 lidah ni noo...kalau nak shaklee calling2 laa saya kekekekek

Link Within

Related Posts with Thumbnails