TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Selasa, 30 Mac 2010

Tok Nyang seharian tak makan...

Salam sahabat sesaiber semua.... Terima Kasih alimaz ucapankan diatas keperihatinan anda semua.... terhari kami dgn ucapan dan doa kalian.... Semoga kalian berbahagia hendaknya....

semalam (Isnin) mama ada kalas survey sampai pukul 7 ptg.... Cewad pulak demam.... Tok Nyang makin lemah tak lalu makan.... Petang semalam selesai bagi peralatan survey kepada student mama ajak abah pi ambil ubat cewad.... dah teruk sangat dah mata Cewad naik bengkak sebab terlalu panas badan dia..... Rasa nak menangis tengok anak asyik meraung tak sedap badan.....

Mau tak mau kami ke klinik juga... kelas terpaksa mama tinggalkan sekejab... Lagipun kelas survey tak perlu nak jagakan..... Mula-mula ke klinik Faizah Kangar.... Pembantu cakap doktor ada pukul 5.30 ptg.... Jenuh kami nak tunggu... Abah call Kamil Arif Arau... Pembantu sana cakap Dr malam baru ada.... Haru biru nampaknya... Then kami call Klinik Hj Adnan Jejawi... Pembantu cakap Klinik akan tutup rehat pukul 5.00ptg.... Masa ada dalam 20 minit...Dari Kanagr ke jejawi abah rush tak sampai 10 minit... Nasib baik sempat... Alhamdulillah.....

Kami biasa ambil ubat anak-anak di Kangar jarang ambil di Jejawi atau Arau.... Lepas ambil ubat kami rush balik hantar Cewad pada Tok Chik.... Sempat sembahyang asar sekali..... Selesai semua kami balik office mama tunggu student hantar alat ukur.... Dekat makmal dah tak dak sapa dah... semua staff dah balik.... nasib baik kelas auto cad masih ada..... Sampai pukul 7.00ptg melangut tunggu diorang....

Dihati masih teringat dengan Tok Nyang... nak tak nak mama ajak abah pi juga hospital... Hati tak tengang selagi tak tengok sendiri keadaan Tok Nyang... Lepas maghrib kami gerak kehospital... hujan renyai-renyai....

Sampai sana mak mama cakap Tok Nyang tak lalu makan... Seharian makan air sikit muntah.... Makan cuma dua mulut nasi dan muntah kembali.... Kesian tengok Tok Nyang makin pucat dan letih... Mak mama (Tok Didah) cakap masa maghrib tadi Tok Nyang asyik meracau tak senang duduk.... Mak (Tok Didah) cakap dia baru lepas sembahyang maghrib pukul 8 tadi.... Kami tak ambil gambar Tok Nyang... kesian sangat tengok.... Nanti la kalau ada rezeki dan kesempatan kami ambil petang nanti... Sebab hari ni mama sampai pukul 4.30 sahaja... Tak dak kelas ukur hari ni... Alhamdulullah boleh melawat Tok Nyang awal sikit...

---------------------------------------------------------------------------------------
*Panjangnya....Taip*

8 ulasan:

Nida berkata...

Semoga Tok Nyang cepat sembuh...aminnn

indahhouse berkata...

salam alimaz,
tok nyang bole bercakap? kdg2 sbb org tua sakit nak telan sbb kurang lendir kat tekak. atau terlebih cecair kat tekak. itu pngalmn ngan nenek Hubby..

mamai berkata...

saat ini terkenang dekat arwah nenek yang pergi dua tahun lalu

Watierman, rmanbkr berkata...

Salam Dik Berdua....Maaf baruberkesempatan menjenguk....Akak doakan Cewad & Tok Nyang cepat sembuh....Moga kalian tabah menghadapi dugaan ini!Jgn lupa jaga kesihatan diri sendiri ya!

Abd Razak berkata...

Salam...

Semoga Cewad & Tok Nyang cepat sembuh

relevan berkata...

Salam Alimaz..harap tok Nyang cepat sembuh..dan sentiasa berada dekat dengan dia..

cemomoi berkata...

moga cepat sembuh dan dia perlukan teman untuk menenangkan emosi

nj berkata...

alimaz...
kesiannya tok nyang...harap doktor tahu apa nak buat kalau macam tu...water drip atau liquid ke untuk dia...

Link Within

Related Posts with Thumbnails