TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Rabu, 31 Mac 2010

Tok Nyang dah boleh makan sikit....

Photobucket


Salam....

kemarin (semalam) balik kerja awal dalam pukul 5.00 ptg... Pi ambik Cik Min mengaji al-Quran then terus pi tengok Tok Nyang.... Pak Ngah kata Tok Nyang dah ok sikit... dah bleh makan sikit.... Tapi muntah... Dr. bagi ubat tahan muntah... Mama suapkan buah anggur dia makan kot sebiji....

Nasi tak lalu makan... bau nasi pun dah nak muntah... badan panas lagi.. Tangan yang masukkan air tu bengkak... Nurse dah buang tiub tu then masukkan balik ikut tangan sebelah lagi..... Kesiannnn... Apa nak buat dah itu namanya hospital.....

Tapi al-hamdulillah.. Tok Nyang dah boleh bersuara sikit.... dah boleh bersembang dengan mama.... Jiran sebelah katil Tok Nyang cakap malam semalam Tok Nyang dah boleh tidur lena.... Tak gelisah lagi... Mak (T0k Didah) call cakap Tok Nyang nak makan pulut panggang.... Mau tak maju kena pi cari la sat gi....

8 ulasan:

Watierman, rmanbkr berkata...

Alhamdulillah...syukurlah...perkembangan yang sihat...nampak positif nak sembuh lah tu!...tapi kan kalau orang perlis memang kuat betoi dengan pulut kan?...Moga Tok Nyang cepat2 sembuh erk!

kakcikseroja berkata...

Semoga Tok Nyang pulih sepenuhnya dan boleh pulang ke rumah. Insya Allah.

julietchun berkata...

kesian tgk orgtua kena cucuk2,tapi itu utk kesihatan mereka juga. Moga tok nyang sabar dok kat wad.

indahhouse berkata...

Salam alimaz,
Alhamdulillah, tok nyang makin sembuh. huhu, memang kesian kan bila tgok org tua kena cucuk2. dah mitak pulut panggang tu, mesti dah mula rasa sedap badan tu. cucu solehah mesti dapat cari punya. :)

blueCITY® berkata...

salam..
semoga tok nyang semakin sihat
dan kembali seperti sediakala

tersentuh hati bila melihat org2 yg tua ni

Abd Razak berkata...

salam...

alhamdulillah moga tok nyang terus pulih...

Yunus Badawi berkata...

Saya doakan Tok Nyang cepat sembuh dan boleh keluar dari hospital cepat2.

Kalau dia nak makan apa tu carikan ajelah. Kalau takde selera lagi susah.

sI tEDI berkata...

cepat sihat tok nyang!
kami mendoakan!

Link Within

Related Posts with Thumbnails