TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Jumaat, 12 Februari 2010

Macam ni ka peniaga melayu....

Tarikh:9/02/2010
Masa:5.00 petang
Tempat:Tasik Melati
Perkara: Makan-makan atau lebih kepada minum petang la....Ambil order macam biasa untuk minum petang aka makan malam sekali..... Nak jadi cerita la... Kami order makan orang yang ambik order tu tulis bagai nak rak... biasa la nak ambik order mesti la tulis kan makan pa benda..... Tapi yang hanginnya dah habis makan... Masa nak pi bayaq tu boleh pulak kakak aka mak cik yang ambik order tu tanya kita balik makan apa tak tau tadi....ada ka lagu tu... pada hal pelanggan bukan ramai pun ada dua tiga org saja...kami dok meja depan sekali.... Yang tak sukanya sebab dia tulis...sepatutnya dia kena tau la apa yang pelanggan makan..... Ataupun dia sepatutnya tak payah tunggu pelanggan tanya plak brapa harga.....Haduiaiiiii..... Hapa nak buat dah nama meniaga melayu cenggitu la.....Tak sukanyaaaaaa....

Tu kalau kelentong kata makan roti saja pun dia tak tau rasanya....


Interframe dulu macam biasa...


Saja nak try laksa kat sini....


Koteow lagi...lagi-lagi koteow....


Kesian kat kucing nih...kurus keding....


Awat la manusia kat sini tak bagi makan...

-------------------------------------------------------------------------------------
*suka pi makan nasik kandaq dekat Mata Ayaq... depa tau dah kami nak makan/minum pa dia... siap tau dah brapa harga...*

17 ulasan:

mamalieyna berkata...

waaa laksa, pantang nmpak laksa ni..rasa terus nak makan! heheh..!

pelik noo kedai tu, tak berinisiatif tuk cepatkan urusan bayaran eh..! dah tulis, letak la no meja pastu kertas tu letak la kt kaunter, time nak bayar, bgtau no meja ja..kt sini byk kedai mkn wat gitu!..takpun resit yg dia tulis tu bg kt pelanggan..time nak bayar huluq jer, kita pun dh tau nak huluq duit banyak mana..huhu..

laa sian kucing kurus kering tu...

Diarihatiku1976 berkata...

wahhhh sedapnya.... lapo plak rasa

Aidi-Safuan berkata...

hehe..maybe yang amik order tuh xbuat salinan untuk cashier kot. dia just tulis untuk tukang masak jer tuh. :)

Nida berkata...

hehe... Hari ni Nida masak Laksa Penang.. kebetulan pulak..

Kesiannya tengok kucing tu... Nida takleh tengok cenggitu mulalah airmata ni start kluar.. :(

lotikus disarimankan berkata...

banyak kedai melayu mcm tuh.so,no komen la

Tanpa Nama berkata...

ini lah yang dikata ...orang lain berniaga ...dia pun lambat lepa nak berniaga ...tapi sistem tak dak...ada setengah kedai harga makanan main ikut sedap hati 'bapak tiri laki mak dia saja'taruh harga ingat kita nie tokey balak pa ....worsiuuuuuuuuuuu.......

Azmiezas berkata...

Tasik Melati ok ke dak lagi??..atau dah tutup??

Dulu kita pernah 'dating' ngan hubby kat situ...kikiki...(malu..)

sI tEDI berkata...

a'a..
slalu kalau gerai yg dok tanya.. makan apa tadi?

kalaulah semua org kelentong.. naya je dia!

bspotgurl berkata...

complaint je lah

bspotgurl berkata...

ehh, kesian ler kat kucing yg kurus kerempeng itu

MaizaC'Joe berkata...

salam

mayb makcik tue tulis hilang kot.. hee.. tu lah klu orang tipu dia pun xtau.. tp.. katakanlah kita tipu ckp mkn roti ja tiba2 dia kt "ehh.. bkn la mkn ..... kan" hee.. tak ke malu kita.. so, biasanya susah nak tipu bab2 mkn nie.. kesiannya kucing tue.. maiza klu jumpa kucing kt gerai tengok lapar ja.. maiza belikan nasi putih dng ikan goreng gaul2 kasi dia mkn.. coz maiza sngt suka n sayang kucing...

arekymz membuyau berkata...

kesian nye kucing tuh..
rase cam nak bg makan je..
sian btol lah..

etuza berkata...

Salam alimaz sahabatku.
Aik bagilah kucg tu makanan, hehe!.Ada baca sajak saya ke? saja buat sajak. Sejak ada blog an fb ada kekawan yang jauh penuh perhatian memang orang2 blogger ni orang2 yang baik. Dengan jiran kekadang tak terjumpapun..tapi dengan orang juah dptpula chat..hai inilah kecanggihan ict. Boleh apa saja. Tapi kena batasnya. iyakan...hehe!

Yunus Badawi berkata...

Salam.

Patutlah pun tak ramai org hehehe
Peniaga ni kena belajar dari kedai makan yg lebih maju mcmana cara terbaik operasi. Kalau dok takuk ni aje mungkin tak dan saya nak pergi ke Tasik Melati makan di sana ngeh3x.

Hujung tahun hari tu kami pi Kuala Perlis makan malam

LiNda berkata...

Betul .

Yang kelakarnya, time tulis order tuh beria-ria siap dengan no meja .

At last. hampehh !

^inas^ berkata...

alamak. laksaaaaa

nak g beli kat pasar malam. dah terliur...

indahhouse berkata...

salam alimaz,
hihi. akak pun dah banyak kali terkena.

Link Within

Related Posts with Thumbnails