TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Khamis, 12 November 2009

Edit Gambar...

Anda semestinya sudah kenal akan Paint.NET, salah satu aplikasi khas untuk pengguna Windows yang membawakan pelbagai fungsi yang menarik seperti sokongan layer, efek khas, selain menyediakan beberapa tool yang menarik. Terkini, Paint.NET 3.5 sudah boleh dicuba.


Antara kelebihanya...membawakan sokongan kepada fungsi Aero yang mana kini digunakan pada Windows Vista dan Windows 7,lebih menarik berbanding sebelumnya,penjimatan penggunaan memori untuk aplikasi .NET.


Ia juga lebih pantas 20%, Kualiti gambar ketika di zoom juga telah diperbaiki, selain penggunaan saiz disk dikurangkan kepada lebih kurang hanya 12MB sahaja,

memuat-turun aplikasi Paint.NET

5 ulasan:

CINTAMANISZ Lite berkata...

hmm...mcm2 software utk mengedit gambo skang ni kan? Tp mengedit gambo mmg seronok..(mesti time masa lapang..hehe..) kalo idak...ralit ler..

Kamsiah berkata...

tu la pasal..dgn kecanggihan teknologi..jgn kagum/percaya tgk awek2 cun giler dialam maya ni..

meare berkata...

salam,ziarah balas,hehehe...

Watierman berkata...

lama2 bungkus kedai gambar....tu sebab dia org charge..gambar family masa raya ....ratusan ringgit agaknya...sebab dah susah dapat customer...kan?

blueCITY berkata...

salam,

alahai, nak sangat belajo menda2 ni seme,
tapi wat masa sekarang tak leh g
busy sokmo
ekekekkek

cantik cantik

Link Within

Related Posts with Thumbnails