TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Selasa, 18 Ogos 2009

Koleksi Lawak


Bos...sayer nak mintak cuti boleh boss??

Soalan biase bos dengar ...tapi pekerja memang tak biase kalau bos die jawab macam ni..

ko nak cuti?..ko dengar sini..setahun ade 365 hari untuk berkerja....ada 52 minggu setahun yang ade cuti hari minggu 2 hari setiap minggu...tinggal 261 hari untuk berkerja...lepas tu ko ade 16 jam mase selepas berkerja bersamaan denga 170 hari..so tinggal 91 hari untuk berkerja...ko g minum petang time keje selama 30 minit bersamaan 23 hari setaun..tinggal hanya 68 hari untuk berkerja. Dengan 1 jam makan tengahari ko telah gune sebanyak 46 hari setaun...tinggal 22 hari untuk berkerja..Pastu selalunya ko amik mc 2 hari setaun so tinggal 20 hari untuk berkerja..Kita ada cuti am 7 hari so hari untuk berkerja tinggal 13 hari..Syarikat ini dengan BAIK HATI bagi 12 hari cuti tuk pekerja die so ade lagi SATU hari jer untuk berkerja ..ko nak amik cuti LAGI....
-----------------------------------------------------------------------------------------
*alahai boss macam nie pun ada.......*

1 ulasan:

Webmaster@Echam berkata...

Salam...
Hahahhah.. lawak2.. saya nak copy kat blog saya ehhhh....

Link Within

Related Posts with Thumbnails