TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Selasa, 10 Januari 2012

Aktiviti membalut buku sekolah.

Jenuh mama nak kampoi balut buku sekolah Cik Min dengan Cuteri.... punya la banyak..... Tapi part ni mama suka..... best balut buku... ralit ja.... Best tengok buku yang dah dibalut kemas  ja...

Ada sesetengah orang tak suka buat kerja ni....

Tapi tahun ni kesian Cik Min dapat buku teks yang dah robek sana sini.... ada yang muka surat pun tak cukup.....

Kalau nak ikut harga satu buku tak sampai pun 10 ringgit..... kesiannnn Cik  Min.... Cuteri boleh tahan lagi buku teks dia.... boleh dikatakan masih baru la jugak....

Nak tak nak mama balut la jugak bagi nampak kemas sikit.....



Ni buku teks Cik Min.... tahun 2005 adalah tahun penerimaan pertama buku2 ni..... Mama tengok buku ni dari Sekolah lain..... Sekolah Kebangsaan Beseri.... aikkkkk....
Buku sedekah kah ini.....



Buku tulis senang... tak yah susah2 nak balut... just beli pembalut buku yang tersedia..... Cik Min leh balut sendiri....



Ni buku kerja.... Buku kerja semua kena baru lah... sebab beli kan......


Terima je lah hakikat.... janji ada jugak buku nak belajaq... patutnya buku2 ni dah boleh lupuskan dah.... dah relai semua...

7 ulasan:

SYANI berkata...

Buku free kena la terima buruk ke baru ke... Nama pun buku pinjaman, agaknya sekolah pun pinjam dari sekolah lain kot..heheheh

Cik Mai berkata...

aduh dah tak cantik buku buku depa dapat ye...adoi...xpe..janji dorang belajar dengan rajin nye....

siti murni berkata...

teringat pulak masa2 sekolah dulu...awal2 tahun macam ni memang gigih la balut buku..dengan mak pak sekali kena join sama..hikhik..

MAYA berkata...

keadaan buku dh agak lusuh..patut dh boleh tukar baru kan.. dh 7 tahun..

sabar lah ye.. insyaallah yg penting ilmu di dalam buku itew adalah lebih bernilai.. :)

Imah Dinor berkata...

dah lps part balut2 buku...biasa la dah nama pinjam byk tangan mcm tu la...tp yg tahun 2 buku baru sbb sukatan baru..suka la kakak ain tiap tahun dpt buku baru..

lienda berkata...

tapi yang tak sanggup tengok tuh muka surat dalam siap conteng conteng lagiii,tapi nak wat camno terima jelah dah namanya buku subsidi kan !

lienda berkata...

tapi yang tak sanggup tengok tuh muka surat dalam siap conteng conteng lagiii,tapi nak wat camno terima jelah dah namanya buku subsidi kan !

Link Within

Related Posts with Thumbnails