TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Isnin, 22 Ogos 2011

Kembali bekerja.

Cuti Nuzul Quran hari Rabu minggu lepas.... Mama ambik sekali hari Khamis dan Jumaat.... Kiranya mama cuti 5 hari la..... Rasa malas pulak nak masuk kerja... Ye la lagi pun kelas semua dah settle.... Nak tunggu next semester la pulak... Rasanya next semester kelas ukur tak ramai student....

Nasib baik sebab alat2 EDM... Theodolite banyak yang kerosakan... Student UiTM la katakan.... bukan reti nak jaga  barang ni..... Rasanya staf Bubble haku banyak yang hilang... maklum la benda tu kan kecik....

Dah la malas dengaq pasai student UiTM ni.... terlalu manja.... maaf kepada bekas2 atau student2 UiTM..... tapi hakikatnya mmg macam tu... Rosakkanlah apa barang pun... bukannya kena ganti sendiri pun.... UiTM yang tanggung.....

Minggu depan dah nak raya... rasa sekejap sajakan puasanya dahhhhh nak habis..... Baju raya anak2 belum siap lagi.... Ishhhh baju melayu ni sedikit rumit la.... Opsss semua tempahan dah hampir2 siap.... Cuma tinggal baju melayu anak Puan Rafiqah saja lagi.... belum dijahit lubang butangnya... Maaf ya puan rasanya esok saya akan poskan... Baju puan juga kena buat lubang butang kat tangannya... sebba baju  Puan pasang kaf kat hujung lengannya..... Insyaallah malam ni akan saya siapkan dah esok pagi masa rehat akan saya poskan....

Lagi pun Minggu lepas mama tak menjahit.... demam seminggu.. dengan anak2 semua demam tak sempat nak pegang mesin jahit pun.... Cuma buat yang mana sikit padan patut la org perlis kata....Potong2 kain... itu ja....

Yang tinggal cuma baju kawan mama Su USMB dengan baju anak2 dia..... Yang lain2 tu baju Imah 4 pasang dah siap... Baju Mertua Nurul Sains Lab... dah siap.... baju2 mertua.. Baju My mom... Opsss ada lagi satu baju adik haku dengan baju My LIL Nephew.... lom siap lagi.....Baju haku... hmmmm malam raya la kot baru nak jahit..... kehkehkeh.....

Anyway selamat meniti minggu akhir ramadhan...... Yang nak balik kampung tu hati2 dijalanan ya.... semoga Allah pelihara perjalanan kalian...... Akhir kata jangan lupa solat...

4 ulasan:

dinor's family berkata...

ye..selamat kembali bkrj...sama2 kita hati2 d jalan raya....

DaZzlingLilLy berkata...

lamanya cuti aritu..sebuk la skang ni kan tambah2 hujung ramadhan..selamat berpuasa utk alimaz and family

cemomoi berkata...

bajet 1/2 bulan gaji kira habis le nih untuk shopping

JunAina berkata...

super mom...kerja, menjahit uruskan keluarga tp still mentain...

aina tak sabar bak balik kg, perlis tetap di hati tp kalau time raya tak lalu nak masuk pekan kangar...jem teruk...

Link Within

Related Posts with Thumbnails