TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Isnin, 4 Julai 2011

Team Building UiTM Perlis at ASEANIA RESORT, LANGKAWI.

Kursus lebih kurang 2 hari dua malam la sebab Hari Jumaat sampai pun dah dekat malam....... Kursus ni best... yang tak bestnya kena tinggalkan anak2 dan bapak anak.... hohoho...

Sekejap-sekejap talifon..... sms... maklum ler anak2 kecik2 lagi.... Cewad sampai demam... Cupian plak batuk tak brenti...... sampai muntah2 keluar lendir kahak.... Hari ni balik sekolah nampak badan cupian naik bintik2 merah..... macam nak demam pun ada...

Kesian plak tengok anak2 bila kena tinggal.....
Tak tau nak mengarang apa..... tapi enjoy jugak la team building ni..... dapat kenal staf2 baru... staf2 lama.... dapat belajar benda baru.... Tinggal di Hotel makanan mewah... hmmmm kalau stay lagi seminggu mau naik 10 kg.....



Hari Jumaat malam first..... just create a few group... make a group logo ....


Depan underwater world.... berkumpul kiranya ni cek point yang first la...... explorace.... semua org tengah tunggu van..... untuk ke Check point yang seterusnya...... Tapi sebelum tu kena jawab soalan dan pecahkan kod terlebih dahulu.....


Group kecil explorace.....


Check point yang pertama kitorang stop kat gunung mat cincang....cable car..... dah jawab soalan dan pecahkan kod... kitorang makan dulu..... minum pagi... tapi I lupa nak ambik gambaq kat situ....
 Then kami bertolak ke 7 wells waterfall..... cari punya cari fasilitator.... tak jugak jumpa.... group kami panjat naik kat tingkat berapa pun tak tau... dekat beratus anak tangga jugak la.... naik kematu kaki..... cekang habis anak2 anjing..... heheheh ..... Nak cram kaki pun ada.... lembut habis lutut..... maunya tak dah lama tak excercise.. dok excercise dengan askar2 jer kat rumah......


Yang sebenarnya group kami ni dah tersesat... bukan sesat apa.... sesat tempat check point yang sebetulnya..... check point yang betul ni ha gambaq kat bawah ni..... SILAP AIR TERJUN DAAAA...


Air terjun ni baru betul.....so kitorang enjoy kat sini jer.... ada yang mandi.... Mama malas nak mandi..... tak bawak baju salin..... kehkehkeh alasan sempoi dok ada....








Klu untuk ke last check point..... Huh ganaih giler klu ni.....



Last check point ... Pasir Tengkorakkkkk.... Inilah game yang terakhir.... kena bina something mengikut kreativiti kumpulan masing2.... ni ler binaan group kami.... sekali tengok ok dua kali tengok nak macam mangkuk jamban pun ada.... huhuhu...


hahahah kat tepi pantai tengkorak ni ramai jugak mat2 dan minah2 saleh dok berjemoq...... Ni anak minah saleh.. minah mexico ataupun amarika latin.... Anyway I tak tanya la depa asal mana... tapi dengan cakap tu macam org italy pun ada.....Italy la kot....


Gambar last di pasir tengkorak...
Bila nak pi lagi tak tau la..... Tapi mama pernah sampai dah kat pasir tengkorak ni.....


Malam selepas explorace..... dinner la apa lagi..... Mama rasa letih ... mengantuk.... makan pun tak berapa nak lalu..... Juat ambik sekadar lapik perut saja....

Huh satey .. but sorry I tak minat..... dan tak excited pun nak makan....  Mama just ambik satu cucuk ja... nak rasa sedap atau tak... tapi rasa tetap sama.... tak tau pasai apa tak suka....



Anyway hari Sabtu lepas besday Kak Ina HEA sebenarnya... dia dah bagi tau berkali kali.... kami just ucapkan saja... Tapi malam tu lepas dinner ... fasi kami buat kejutan untuk dia..... terkejut ungka jugak la... bukan apa mulanya kami kena gempaq dengan semua fasi2... ni.... macam buat salah besaqq......



Pagi Ahad... last day sebelum balik....





Huh adik haku ... kenyeh tak terkata....
kot yer pun cover la sikit...
 kihkihkih...


Last pic..... atas boat.... Ada jugak soping2 ni... tapi nanti la next n3 kita tengok mama sopingapa... ok byeeeee... 

4 ulasan:

Nizam berkata...

Suke koi nengok air terjun ter....

dinor's family berkata...

emm..team building...kami operator pun ada gak wat ni..ni lbh pada team work la kn...bestnya klu wat kat langkawi...kami plan bln 9 ni d PD...

shida berkata...

bestnya kalo unimap buat aktiviti mcm ni lagi...

DaZzlingLilLy berkata...

bestnya p team building wat aktiviti luaq..i jarang kena..selalu aktiviti dlm dewan ja

Link Within

Related Posts with Thumbnails