TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Khamis, 10 Mac 2011

Kerana Cupian ... Cutei meraung tak nak sekolah..

Pagi tadi macam biasa kalut siapkan askar2 nak sekolah..... lepas punch kad ... abah pederaih kreta hantar askar2 ke sekolah... ala bukan jauh pun ... dari Arau ke Mata Ayer ja..... Tapi dah tabiat abah tak suka lewat2...

dalam dok kalut tu Si Cupian ni boleh pulak muntah dalam kreta... habis kena baju.. seluar... beg sekolah dan tudung Cuteri.... Cupian ni biasa la kalau bangun terkejut ja mesti nak muntah... batuk2 dan muntah.... macam tu la kalau dia terjaga waktu malam....mesti nak muntah punya lah...

Kahak dia banyak... tu yang jadi macam tu...Kesian Kak Cuteri.... Nasib tak kena Cik Min kalau tak haru.... dah la baju sekolah Cik Min putih.... Kena pulak Cupian baru lepas minum Milo..... Muntah keluar habis air milo....

Mama mintak abah brnti tepi jalan.. lap2 dgn tisu ja... mana nak cari air kat tepi jalan tu.... Nak tak nak kami hantaq jugak askar2 sekolah.... Elok sampai sekolah Cuteri pulak buat hal nak balik tak nak sekolah... Maybe sebab baju dia basah dan kotor kot....

So sebab kami ni dah lewat... makanya abah terpaksa memaksa jugak Kakak Cuteri ni masuk kelas.... Kesian pulak mama tengok... Meraung teresak-esak tak nak masuk kelas... malu agaknya,...

Then mama call dia punya cikgi bagi tau yang Cuteri merajuk lari pi duduk kat blakang kelas dia.... Mama story the mory kat cikgu dia ... Then cikgu dia cakap tak pa nanti dia gantikan baju baru .. baju salin ja.... nanti bagi balik....

Lega sikit rasa hati kami....kalau tak Cuteri tak akan masuk ke kelas... malu dengan kawan2.... yang Si Cupian ni dah lari masuk dalam kelas dia.... Sebab baju dia tak kena banyak muntah sendiri....

Hai la anak2ku/....

8 ulasan:

atty's berkata...

alor siannya..yelah dia tgk baju dia kotor..budak2 skrg cerdik pandai..

NzA berkata...

kesiannya...ye mesti cuteri xthn dgn bau muntah tu......

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

Kesian Cuteri, segan la tu baju kotor ...seb baik cikgu ada baju ganti... misti dia pun dah o.k :)

kak ina kl (2) berkata...

nak buat camner kan..benda dah nak jadi.

rajin betul kamu ni..bekerja pastu ambil pulak buat baju. semuga bisnis bertambah maju dan jangan lupa jaga gak kesihatan.

Sharinginfoz berkata...

seronok gak dengar citer anak2 ni

JunAina berkata...

kisah anak2 macam tulah...emak lebih sensetif lebih mudah jatuh kesian kat anak2 tapi kalau bapak dia buat tak taw saja...

salam ukhwah dan salam perkenalan dari aina...
kalau rajin jom jalan2 ke http://juneaina.blogspot.com/
kami pun orang arau jugak tapi la duduk kajang coz kereja kat KL. hujung minggu ni nak balik perelih...tak sabaq!

dinor's family berkata...

kadang2 kita xdpt nak jangka apa yg akan blaku...

dinor's family berkata...

kadang2 kita xdpt nak jangka apa yg akan blaku...

Link Within

Related Posts with Thumbnails