TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Selasa, 8 Februari 2011

Student Kejuruteraan Awam tak faham bahasa...

Assalam...... selamat pagi... Good Morning ....

Pagi ni lewat sikit sebab ada kelas Ukur.... Gaduh dengan student... bukan bergaduh ok.... Gaduh means.... student yang perlu diberi arahan setiap kali proses pengambilan peralatan.... Tiap2 minggu macam tu la... Tak jugak reti2 bahasa....

Arahan dipintu stor peralatan ukur langsung tak diendahkan..... I dah cakap masuk ambil peralatan hanya dua org wakil bagi setiap kumpulan sahaja dibenarkan... ni tak kalau boleh satu gruop dalam 6 org  kot... semua nak masuk.....

Dah la tingkap roller shutter tu berat nak mampos..... jenuh nak angkat sorang2.... Kalau ringan senang tutup jer pintu store... semua urusan melalui kaunter..... Kalau cakap melayu takpaham bahasa... marah....

So pagi ni terasa nak mengamuk pun ada.... Yang lembab satu hal... alat pun tak kenal..... lain yang org suruh ambik... lain yang diambik.... kalau la biaq ja nak tengok diorang ambik alat sendiri... agak2 esok pun tak siap buat experiment.....

Kadang2 rasa nak gelak pun ada... kesian pun ada... sebab selalu pensyrah breafing dulu sebelum buat experiment... kenal dulu dengan peralatan.... Agak2nya diorang nga-nga saja la kot dalam kelas.....

Itu la student zaman sekarang... semua nak kena suap.... Jangan marah yer... itu student yang saya nampak.... Tapi tak semua student macam tu.... Yang betul2 nak belajar... Memang tak dak masalah.... Yang masalah student yang pemalas.... Dan student yang masuk UiTM sebab dah tak dak pilihan lain.... Datang kelas lewat... Maklum la lecturer baik... maunya tak Lecturer sendiri bekas student UiTM... So dia tau la macam mana student UiTM sendiri....

Emmmm maybe.... Tak semua ya.... diulangi bukan semua hanya segelintir sahaja.....Jangan ada yang terasa....

3 ulasan:

kakcik berkata...

Anak2 sekarang terlalu manja!

zulkbo berkata...

salam..
ada benarnya kata2 anda
pelajar sekarang kadang-kala
dah "naik lemak"..

hafizmd berkata...

Nampaknya, begitulah senarionya sekarang...bukan nak mengumpat, jauh nak mengata..sebab akhirnya berpaling kepada saudara sebangsa seagama.

Saya juga cukup sedih dengan fresh mahasiswa/i sekarang, semua benda nak kena suruh walaupun sudah berbulan2 bekerja...agaknya 'lemak' sudah terlampau byk.

Minda sudah tersekat agaknya..tapi tidak semua :D

Link Within

Related Posts with Thumbnails