TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Jumaat, 7 Januari 2011

Dah namanya pensyarah...semua nak senang

Besar sangat ka Jawatan pensyarah tu..... semua hal nak suruh org buat... padahal benda yang disuruh tu remeh temeh ja.....

Petang semalam ada satu pensyarah mintak soft copy Lab Manual Hidraulik.... Awat tak boleh buat sendiri ka... bukan panjang sampai 10 muka surat pun...... 3 muka surat saja.... Asalnya Manual Lab ni tak dak soft copy.... Mama saja2 buat sebab masa cuti student mmg tak dak kerja nak buat....

Senan2 ja dia mintak ..... Masa student cuti depa bukan ada apa kerja pun... kerja depa mai ofis dalam pukul 10 pagi then tengahari balik tak mai dah kadang2... \\mama cakap macam tu sebab selalu mama call diorang tak dak kat ofis... Phone tak dak sapa angkat..... Cek portal cuti nama pensyarah yang cuti ... TAk pulak nama pensyarah ni naik....

Tu la kata dah nama pensyarah semua nak senang.... Susah sikit tak mau buat... mula kalut cari org buat.... Bukan tak nak tolong pun tapi kalau masa kita nak mintak tolong depa ada saja alasan.... BAyangkan buat surat pun suruh org buat... depa buat apa.... bukan susah nak buat surat ... mmg kerja kerani buat surat,... tapi I bukan kerani k..... dan I pun bukannya suka sangat nak taip2 surat ni....k...

Petang semalam ada pensyarah nak pinjam alat makmal.... I bagi borang suruh dia isi.... Nak tau apa dia buat... dia cuma sain ja kat tempat tanda tangan peminjam... yang selebihnya dia suruh pulak I yang isikan.... dah nak mampos sangat ka pensyarah ni.... eeeeeeeeeeeeeee benci tahap gaban dah ni....

Baik brenti ja jadi pensyarah.... bayangkan nak mengajaq student pun kadang2 suruh teknician yang breafing....haru ....celaru... Blagak lebih... kereta besaq... honda la.. BMW la.... Mers la...kereta kancil tak main la.... satu Lappy pun tak boleh beli ka..... Kadang2 depa marah internet slow.... KAlau dh slow naper tak pakai broad band sendiri....

Depa boleh tanya I brapa sebulan bayar pakai broad band... Then I tanya depa balik... tak pakai broad band ka... boleh dia cakap mahal la nak kena bayar bulan2.... semua nak free la tu yang betulnya....

Dalam dok tulis ni ... ada pensyarah semalam hantar lappy yang dipinjam... I suruh sain borang hantar alat... dia suruh I sainlan untuk dia..... kuang4....

13 ulasan:

kakcik berkata...

Itu yang dinamakan dah senang, nak senang lagi... ;-)

eelobor berkata...

entri yang ikhlas dan lahir dari perasaan. hehehe, ajar je sket pensyarah tuh

Sharinginfoz berkata...

senang kan kerjanya

mamalieyna berkata...

alahai...itu la org senang ni semua nak senang lenang je...makin kedekut pun ada...ngee..

~ain berkata...

org pangkat besar mmg mcm tu.. btw, i pun pensyarah juga.. tapi, tak pernah lagi suruh org buat surat untuk i.. sainkan borang untuk i lagi aa tak pernah..

masa cuti, pensyarah tetap ada kerja tau.. persediaan mengajar bukan semua org boleh buat. tak macam buat surat-surat tu..

CuTeMiUt78 berkata...

wah... cam bos beso plak depa tu ya... berlagak lebih... sekali2 memang nak kena ajar skit.. jgn ingat dia org tu over pandai...ske2 nak arah2 org

NICK IRFAN berkata...

malasnye dia smua sruh akak yg buat?

Nida berkata...

macam-macam perangai... dah senang nak senang lagi

Miecyber berkata...

Pensyarah ke Pangarah diaorang tu....

Pencuri kabel di belasah

redza berkata...

hoh gaji ribu2 broadband xleh nk pakai

eeeda berkata...

Mana pegi pun kita akan jumpa org macam nie... tak sedar diuntung... amanah diberi... gaji diambil... keja entah ke mana...esok jawab lah sendiri...

shida berkata...

hurm.. hg plak p buat keja jahat.. p isi barang yang dia tak amik.. padan muka.. bila nak hantar, cek balik... hilang..suh dia ganti

emah berkata...

mmg dorang igt kita xda keja lain.??ha..klo hg jhat,hg isi ja alat yg depa xpinjam.biaq bru tau.tp aku tau hg baik.ehehe

Link Within

Related Posts with Thumbnails