TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Rabu, 8 Disember 2010

Gotong royong membina reban ayam.....

Ni cerita hari Sabtu lepas.... Ayah abah dapat anak ayam dalam 25 ekor.... Bukan ayah abah saja yang dapat.... ramai orang kampung yang dapat... setiap org 25 ekor.... kalau tak silap mama la.... 

Ayah abah siap buat reban baru lagi untuk ayam2nya.... Ayam kampung kacucakan abah cakap.... lepas ni senang la nak cari telur ayam kampung.... Tukang rumah kampung ja yang buat....

Walaupun tukang rumah kampung... Tapi hasil kerja dia cantik.... Macam pondok atau dangau orang Perlis kata.... siap beli ayan baru lagi tu untuk buat bumbung reban ayam..... hahahha Reban ayam JKKK mana lekeh.....

Tukang sorang saja.. yang berbaju biru tu... yang lain2 tu tukang langut ja.... hehehhe abah jangan mare.... Yang askar2 mama 4 orang tu tukang panjat..... dah jadi tempat mainan diorang dah.....

Zoom sikit tengok askar2 sedang buat apa..... bergayut la pulak....

MAma ambik gambar ni dari dalam rumah ja.... ikut tingkap nako.... malas nak kluar....menjahit kat dalam rumah lagi best.... Tak dak org kacau.... Rumah kat sebelah tu la rumah sewa untuk student UiTM.... huhuhu lepas ni habis la student bau taik ayam.... 

Ish.... Ayam2 ni makan dedak.... taik dia boleh buat baja apa... hhahahah.... Tanam pokok betik baja taik ayam....

Haaaaaaa abah dah lari......

6 ulasan:

Echam berkata...

Takpe.. bagi spesis ayam dah ibarat kondo tu.. hhehe

kakcik berkata...

Besar reban tu.. boleh jadi tempat main budak2.. :)

hazila berkata...

Esok esok bolehlah singgah makan nasi ayam kampung.....

Abd.Rashid berkata...

aiii lama dah tak bela ayam. Dah lupa pula macam mana nak panggil ayam nii

sha berkata...

sukanya bela ayam...

kak, ada tak rumah untuk disewa area rumah awak tu...
sha nak sewa start bulan 1 ni.. sebab nak blaja kat uitm tu.. husband pun nak ikut pindah sana..

kalau ada leh dapatkan contact number tak untuk sha..

sha berkata...

sukanya bela ayam...

aawak...ada rumah untuk disewa tak kat area rumah awak tu...yang dekat dengan uitm arau la

nak sewa...ngn husband

kalau ada inform ya..untuk masuk bulan 1/2011

Link Within

Related Posts with Thumbnails