TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Selasa, 2 November 2010

Cerita-cerita banjir di Arau 2010

Hari ni mama masuk office sapa pun tak dak.... UiTM rasa sunyi hari ni..... MAunya tak kebanyakan pensyarah tinggal di Jitra..... Semalam jalan keJitra Changlon dah ditutup... makanya ramai lah pensyarah yang tidur dalam kereta....

Kesian pulak.... Pagi ni mama dengan abah ronda ikut pintu A UiTM...... Hala ke Gial dah tak boleh pi dah... air dah naik sekaki lebih.... Kami naik kancil ja kalau pi jugak tenggelam.... hehehhe....

Then kami hala ke arah  jalan Arau- KAngar.. memang dah tak boleh pi dah... jalan tutup terus....Tanah perkuburan tenggelam air.....


Jalan dari UiTM ke Gial di tutup terus.... semalam boleh lalu lagi....

Photobucket

Ni gambar tengahari semalam dekat Gial ... masih boleh lalu lagi..... Masa ni nak pi ambik askar2 dari sekolah......

Photobucket

depan klinik Gial... Klinik dah mula naik air sebab klinik ni mmg dibina di tepi sungai..... Air sungai Gial dah paras jalan raya.....sebab klinik ni rendah dari jalan raya.... air dalam klinik dah paras lutut..... klinik tutup terus.... sebab nurse2 dia ligat dok tangkap ikan...kueng3....

Photobucket

Ni jalan dekat sekolah Kebangsaan Oran...... air dah mula naik.... maklum la longkang ada ciput ja....

Photobucket

Photobucket

KAmi balik ikut jalan Mata Ayer.... ni bengkel ABAU yang kena ribut hari Khamis hari tu.... Tu ada van securiforce yang diangkat dengan ribut hari tu.... Kesian tengok sudah jatuh ditimpa tangga..... Kedai tinggal rangka ... Banjir pulak melanda...... Dugaan untuk dia....

Photobucket

Ni dekat Arau dekat traffic Light jalan masuk ke Padang Nyu.... Taman ni dah masuk air....

Photobucket

Simpang ke UiTM dah tenggelam air....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Hadapan sekolah Dato' Sheikh Ahmad Arau..... dah naik air....

Photobucket

Jalan masuk asrama sekolah Dato' Sheikh Ahmad...... air dah paras lutut....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ni gambar terbaru... pagi tadi punya... meronda dengan abah tengok banjir... tak boleh masuk terus ke Gial....

Photobucket

Giat sungguh budak2 main air banjir.... Mak Bapak pun join sekaki...

Photobucket

Taman Ria....

Photobucket

Jalan ke jalan besar Arau- Kodiang- Kangar.... langsung tak boleh lalu...

Pagi ni syukur teramat sebab hujan dah pun berhenti.... moga2 tengahari ni jalan dibuka semula.... Air melimpah turun sebab empangan terpaksa dibuka..... Kangar air Paras pinggang... Kesian member2 yang tinggal di Kangar langsung tak boleh datang kerja hari ni....

Air pulak tak dak..... elektrik nampaknya tak dak juga la sat lagi....

2 ulasan:

Watierman, rmanbkr berkata...

Salam Dik...kesiannya...terkenang beberapa tahun dulu...kejadian yang sama berlaku ....tapi kali ni baru Akak dapat gambaran jelas betapa teruk suasana banjir di Perlis!TQ for sharing...jgn lupa pantau anak2 jgn bagi main air tu kotor...nanti senang kena penyakit!

zulkbo berkata...

salam..
tu dia..
kesian kat hampa
nuh..?moga tabah
mengharungi musim banjir

Link Within

Related Posts with Thumbnails