TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Jumaat, 23 Julai 2010

Kasihan si kecil kebuluran akibat di tinggal Ibu....

Salam... cerita petang Isnin 19 hb ... Lupa pulak nak posting.... Pagi ni baru teringat, itu pun abah tanya.. mana gambar Cewad yang dok makan batu tu....

Masa ni Abah tengah basuh kereta.... mama ada kelas lagi.... dalam pukul 6 lebih gitu.... MAkna kata abah tengah mengasuh dan sekali basuh kereta dia yang dah macam jemuan tu.... Cewad cukup suka bila time abah basuh kereta....

Makna kata dia boleh main air sekali.... 

Ni baru permulaan... masih takut2 lagi nak dekat dengan lopak berair....baru dok main batu...

Ok abah dah terlindung sikit... dah mula target lopak air basuhan kereta..... mula mengorak langkah keaarah lopak air....

Ok line clear.... lopak air telah dikenalpasti.... basuh tangan dulu..... emmmm nampak macam ayaq milo pun ada.... mesti sedap nih.....

Rasa sikit...emmm emme mmm best jugak ayaq ni.... ada rasa sabun pun ada...

Ishhhh batu ni pun nampak macam sedap.... rasa satu la.... emmmm... Compom cedap.... Abah tak nak join Cewad mamam batu ni ka... cedap nih.....

Sekali Cewad kena ligan masuk dalam rumah... kena mandi terus dengan Tok dia..... 

Mama elok sampai Cewad dah sudah mandi.... 

7 ulasan:

atty's berkata...

KAN MAIN LAGI CEWAD..LEPAS BEBAS..
BUDAK2 MEMANG SUKA MAIN ..BENDA2 GITU .
LAGI KITA TEGAH LAGI DIBUAT

kakcikseroja berkata...

ish ish ish... Cewad ... Cewaddd.. :)

ppb_ppkp berkata...

re":salam akak...habaq baik,,tapi masih mc n bed rest di rumah..
act cheq dah xdoq kat padang besaq dah akak..imah dah pindah masuk rumah sendiri kat kok kelang ni..lepas guar nangka tu..mai la jenjalan.

fikaryna berkata...

hehe..cewad nih buat lawak..nasib baik x sakit perut..

Norlinda Iryani berkata...

apalah abah nie... biar anak makan batu ni... mama tau dak? klu mama tau abah mesti kena punya lah... hehehehe..

mamalieyna berkata...

hahaha..cewad2x...seb baik ada pemerhati jurugambo, kalau takdak pemerhati..maunya..siap telan..=P..camno gayanye tuh...haiish..

nza berkata...

hi.hi.hi...kelakar la tgk pic cewad tu......

Link Within

Related Posts with Thumbnails