TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Selasa, 8 Jun 2010

Arjuna dan New Police Story

Salam...semalam abah ada meeting di dewan 2020...meeting dengan siapa jangan tanya... biarlah rahsia heheheheh tiru siti nurhaliza la pulak.... 

Mama tak tau nak buat apa semalam... askar2 yang lain dah tidur kecuali Cewad yang still degil matanya walaupun petang semalam belum tidur lagi.... Macam biasa la kalau Si Cewad tak tidur maka mama pun tak boleh buat kerja apa satu pun... 

Last sekali mama paksa juga dia tidur... Sambil bagi dia tidur sambil mama tengok TV la.... lepas berita dalam pukul 9 malam mata  Cewad dah mula layu..... Mama layan cerita Arjuna pulak... saja ja dah lama tak menonton TV... Layan la jugak cerita epik pendekar zaman dulu2 orang kata... Hmmm best jugak walaupun cerita ni cerita dongeng ....

Yang bestnya drama ni sebab pelakonnya Nora Danish dan Remy Ishak.... boley la.... kalau tahun 90 dulu banyak la cerita-cerita pendekar macam ni... sekarang dah kurang...

Drama Arjuna ni seminggu sekali saja...alaaaa kena tunggu minggu depan la pulak... setiap malam Isnin jam 9 malam di TV3.

Lepas habis cerita Arjuna mama tengok Cewad pun dah lena tidurnya ..... then letakkan dia dalam bilik... eemmmm dah ti dur semuanya tinggal mama sorang saja...

Mama keluarkan kain untuk dipotong buat baju kurung sambil layan cerita New Police Story lakonan Jecky Chan... Walaupun dah banyak kali mama tengok cerita ni... Tapi nak jugak tengok sebabnya mama minat sangat kalau cerita cina yang pelakonnya adalah Jecky Chan...

Tengah mama asyik potong kain... mama dengar tapak kaki berjalan belakang mama.... Tak kuat macam tapak kaki budak..... mama pusing belakang tengok ... laaaaaaaaaaaaa dia bangun pulakkkkkkk... eeeeeeeee baru ja mama sempat potong bahagian badan dengan pesak..... tak sempat nak habiskan potong sepasang baju pun...

Hai la Cewad kalau nak tidoq tu tak tau tidoq sorang-sorang.... eeeeeee... 

Last sekali dengan mama dengan Cewad sekali tengok cerita cina ni sampai abah balik dalam pukul 12 semalam.... 

Cewad kalau dah bangun jangan harap la dia nak tidoq balik..... semalam jenuh paksa dia tidoq....

5 ulasan:

sI tEDI berkata...

dulu kalau drma pendekar, heroinnya raja azura. he he he

relevan berkata...

Suka tengok watak Grakus dalam Arjuna tu..

kakcikseroja berkata...

TV dalam bilik tidur kakcik dah rosak. Entah bilalah nak dibaiki. Tak dapatlah nak baring2 sementara lelap sambil tengok TV. Huhuhu..:(

zulkbo berkata...

salam ziarah anda..
moga sihat selalu..
rasanya byk teknik
computer drama ni
tak berapa real..
apapun baik untuk
industri drama tempatan
جزاك اللهُ خيراً‎

Webmaster@Echam berkata...

Cewad... cewad... hang nilah. Cewad takut kot tidoq sorang-sorang...

Link Within

Related Posts with Thumbnails