TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Khamis, 15 April 2010

Cerita...Ceriti 6 hari..


Ni cerita basi...cerita hari Jumaat minggu lepas 9/4.... Tengok anak dara kami yang teruja dengan baju baru dia... Dia tengok mama dok jahit manik kat baju2 lama mama dia pun teringin nak jahit sama.... NAk tak nak kena jahit jugak untuk dia....

Apa lagi bukan main seronok dia.... Tudung tak nak pakai juga.... Hai apa la nak jadi dgn anak mama sorang ni.... HArap2 lepas dia masuk sekolah rendah nanti nak la dia pakai tudung....



Ni plak kisahnya di hari yang sama tapi waktu tengahari... on the way nak pi ambik Cik Min sekolah.... Jalan MAta Ayer dok buat projek flyover dengan double rail... sesak sangat ingatkan ada kemalangan ka apa... rupa2nya lori angkut tanah terbalik....

HAi driver lori ni pun satu dah tau tebing jalan tu tinggi dok pi parking juga kat situ.... maunya tak terbalik.... Nasib baik ada KAto tolong angkat sat saja la..... Eh KAto ka backhoe Abah mama tak nampak sangat la lindung kereta yang depan tu... Abah pun nampak dah lori tu diangkat dah.....


Nila lori yang terbalik tadi.... Entah elok entah tak...mama tengok dah serebeh sebelah.....

10/4/2010

Mama kena jaga test untuk kelas Puan Sabariah.... Dua jam saja dari pukul 9 pagi sampai 11 pagi.... Student suka sangat bila nampak muka mama yang jaga test depa.... Mama tau pasti anda semua tau pasai pa depa suka sangatkan.... Tapi mama dah pesan awai2 kat depa.... Jujur tu amalan mulia.... Kalau depa nak tiru juga itu depa punya pasai...

Kalau kantoi (tak lulus) exem yang betoi nanti itu depa punya hal mama tak campur...

11/4/2010

Hari Ahad biasa la apa lagi mama dengan abah akan merempit ke nat (pasar pagi) pokok getah... beli bekalan la untuk makan tengah hari seminggu punya..... Tapi setiap hari Ahad abah mesti mau makan best2 punya....

Ikan bakar lah menu utama hari Ahad nih..... Abah bedai siakap sekor pekena plak dengan sayur rebung madu yang Tok Chik (mak abah) buat perghhhhh.... Kena dengan ulam sekali ayaq asam.....

12/4/2010

Abah rasa tak sedap badan hari ni batuk dan selsema..... Tengahari abah ajak pi klinik.... Klinik Faizah la macam biasa kalau demam...


Lihat la dunia muka abah yang demam....ala ciannnnn.... ok la tu Dr bagi mc 2 hari...hari ni dan esok.....


Ramai orang kat klinik kena tunggu sampai sejam setengah baru boleh masuk jumpa Dr......


Dah lepas ambik ubat nak pulak makan KFC....... mana boleh lepas alang2 dah lalu sini....mmmmmmmmmmmm makin tembam la mama yer...

Petang mama kena pi sendiri la jawabnya kerja... apa lagi merempit la sengsorang.... mama tak masuk ofis sebab ada meeting kat HEA (Hal Ehwal Pelajar) dengan dekan..... Meeting pasal kejuruteraan awam akan berpindah sepenuhnya pada 2013 ni ke UiTM Peneng, Sarawak da Pahang(Jengka)... sebab UiTM Perlis akan hanya ada course agrotek sepenuhnya.... Semua Pensyarah kena tukar la ikut suka la mana depa nak pi..... Kalau nak stay kat sini kena masuk bidang lain la pulak... Kami juruteknik seramai 5 orang seorang pembantu makmal dan seorang PAR pengarah kata boleh la nak stay kat Perlis tapi akan tukar la kebidang lain contohnya dok BPF (Bahagian Pengurusan Fasiliti) kalau ikut mama nak ja pindah ke Peneng ka....heheheh nak ka Abah.....BAck to Peneng...

13/4/2010

Abah mc.... heheheh mama juga ambik cuti la apa lagi...mana boleh biaq abah dok senang lenang berehat kat rumah..... dalam masa yang sama boleh la main dengan Cewad.... cian Cewad asyik kena tinggai saja..... Askar2 yang lain hantar sekolah la....

14/4/2010

Ok dah sampai cerita hal kemarin (semalam) Abah pun dah sihat sikit so hari ni kerja la macam biasa..... Lepas balik kerja pukul 5 macam biasa... ambil cik min mengaji al-quran... Then abah ajak pi baiki kereta plak kat Jejawi tempat biasa la.....


Lihatlah muka penat.... kena senyum gak maintain.... Sila abaikan semak samun kat belakang tu ya...biasa la bengkel....


Ha tu dia Cik Min dah macam mandur dah... lambat sangat baikinya.... Ada silap teknik tang mana tak ka silap pasang tak tau la....malas mama nak ambik tau.....

Ok tu saja untuk sepanjang 6 hari ni.....
--------------------------------------------------------------------------------------------
*Jangan tanya pasai pa tak hapdet blog dalam 6 hari ni...heheheh malas la tu pa dia lagi*

18 ulasan:

Abd Razak berkata...

Salam...

Tu dia sekali hapdet berjela panjangnya...6 hari nya cerita kan!

Watierman, rmanbkr berkata...

Salam Dik berdua....Rata-rata orang demam kan...?...Terus makan ubat sampai betoi2 semboh tau....jangan ambil mudah jer...Akak risau betoi kalau ada yang tak sihat ...takut!!

relevan berkata...

Tak hadpet blog selama 6 hari..tapi ada entri untuk 6 hari sekali gus...sudah cukup baik ni..

ZiE FAUZi berkata...

salam kak... wahh..lama tak nampak... kenapa tak boleh tinggalkan komen kat shoutbox yer..

sonata anak kancil berkata...

bimbang musm2 demam ni.....update utk seminggu...senang! sibuk betul yer...

NICK IRFAN berkata...

wah! mcm2 cte dlm entry ni x thu nk komen mne 1? HEHE ape2pun smoga abg cpt sembuh! akak pun jga kesihatan jgk k...

zan-xray berkata...

Baguslah prihatin dengan kesihatan.
tindakan awal lagi bagus.
Senangnya update macam ni kan... kumpul cerita sekali kedebuk masuk entry :-)

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

saya pon selalu camni..apdet berhari-hari punya citer.. hehehe..


semoga sihat selalu che abg nya..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ berkata...

hi salam kenalan.

My Lil' Princess, My Hubby, My World berkata...

Anak dara sy pn x blh nk letak ape ats kepala, mesti cabut, nk tunjuk rambut kinting2 dia tu, harap2 besar skit nti lekatla tudung kt kepala dia. Arini ibu pengasuh call kata demam plak, risau gak coz dia susah demam.

sI tEDI berkata...

wah! abahnya.. demam2 pun layan kepsi!

fikaryna berkata...

kak..windu la..wah..bz ada org x sihat yer..musim kot kak..cuaca pun panas..

harap2 cik abg cepat2 buang virus..huhu..

arekymz membuyau berkata...

insyallah nnt anak akak tu pkai tudung..
best nye mkn kfc..
dah lame x g mkn kfc..
huhuhu

xiiinam berkata...

Kenapa tak lengkapkan 7 hari 7 malam...he..he...


(gurau je ya!)

Che' Pit berkata...

salam

walaupun malas nak update, tapi sekali update, tu diaaaa, panjang berjela naa, hehe..

Ustaz Nor Amin Sayani Bin Zainal berkata...

Salam,

Alimaz semoga berada dalam sihat dan bahagia bersama keluarga tersayang, bahagia betul tengok gambar keluarga anda. Terima kasih ziarah blog saya..

Nadiah Sidek berkata...

hehe..compile sekali cerita 6 hari dlm 1 entry ye

nj berkata...

alimaz...
banyak betul cerita tertunggak ye...kalau tak update sebulan...kak norma rasa keras jari menaip...
Anyway...suka jugak awak update pasal perkembangan UiTM Perlis tu...UiTM DiHatiku!!!

Link Within

Related Posts with Thumbnails