TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Rabu, 3 Mac 2010

Malang Si Cuteri..... Kerana gembira...

Semalam balik kerja pukul 5 ptg... Abah pi Kangar dengan abang juga Tok Wan....Mama sudah mandi dan sembahyang... macam biasa menyusukan Cewad.... Cuteri dengan Cupian juga baru lepas mandi..... Biasa anak-anak lepas balik kerja ada saja yang nak diceritakan kepada mama atau abah.... Terutama apa aktiviti yang mereka lalui disekolah....

Cuteri dengan seronoknya bercerita tentang kawan-kawan disekolah.... Sambil melompat-lompat atas katil.... Melompat dengan seronok.... Entah macam mana kaki tersangkut kain... Cuteri tersungkur jatuh tertiarap atas simen.... Pecah dagu.... Darah menyembur keluar.... Mama tak tau nak buat apa... melainkan ambil tisu lap darah... Then letak minyak gamat ....

Nasib baik darah brenti.... Kalut mama...dah la abah tak dak...Tok wan pun tak dak.... Nasib Tok Chik ada memujuk Cuteri yang meraung.... Cupian diam tak terkata apa.... Mungkin takut kena marah.... Atau takut dituduh buat Cuteri.... Sebab Cupian selalu buli Cuteri....

Masa jadi dalam pukul 6.00petang... Nasib baik awal lagi... Klinik masih buka...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Mula-mula kami keklinik Faizah Kangar.... Doktor cakap tak boleh buat means tak boleh jahit sebab tak dak surgery untuk muka.... Doktor buat surat suruh ke hospital....
--------------------------------------------------------------------------------------
* Hai Cuteri...Cuteri...awat yang nakal sangat.... Tak serik2... Dulu kepala berjahit.....*

30 ulasan:

salamdariborneo berkata...

siannya si cuteri,semoga cepat sembuh.good girl ni,relax ja kena jahit.

Ena Qalinsya berkata...

Ya Allah siannye cuteri...
camne alimaz leh snap pict ni..
ena tgk pun dh nek bulu roma...
aduhaiiii besarnye lukaaa...

hazila berkata...

Adoi...ngerinya tengok. Saya ni penakut sikit bila bab luka luka ni.

INNA AB berkata...

salam....alahai...dh bertanda dagu anak mama yg cute 2....ish2...

mamalieyna berkata...

eeeiii seriau sungguh tengok luka cuteri tu..!! bahaya kan...sian cuteri dlm dok hepi2 dpt sakit lak! wuuu tak sanggup nk layan pic2 kena jahit tu..ngilu rasa..!

relevan berkata...

Ouhh Cuteri..semoga cepat baik..begitulah kata orang malang tidak berbau..

Abd Razak berkata...

Inna lillah wa inna ilaihi rajiun Aduhai..tak sanggup nak tgk. Moga puteri dah sihat masa ni

Azmiezas berkata...

Ya Allah..kesiannya kita tengok si Cuteri..sampai mcm tu sekali..mesti sakit sangat kan??..

kita yg tengok ni pun ngeri..

Semoga cepat sembuh ya!!!..

♥Leily | Ummi Alya Husna♥ berkata...

Salam kenal tuan rumah..
tersasar kat sini..
eee, seriau tgk gambar tu..
harap cepat sembuh ye.. :)

joegrimjow berkata...

1st time tengok kene jahit camtu
urrmmm

Werdah berkata...

Salam Alimaz,

Innalillahi wainna ilaihi raaji'un. mudah2an cepat sembuh dengan izinNya juga. Terkenang masa kecil dulu masa bersekolah rendah, jatuh dari kepok padi (rumah padi) tercucuk atap zinc mcm ni juga di bawah dagu. Alhamdulillah, masa tu tak pergi ke klinik atau ke hospital pun letak minyak je.. maklumlah zaman 60-an dulu.

ALoNa [CintamaniszLite] berkata...

ya Allah...
dasatnya..sampai terkoyak dagunya..
terkena mende2 tajam ke masa jatuh tu?? aduhai..
semoga cepat semboh..

miss anne berkata...

aiyok..sakitnye..semoga cepat sembuh..

mie berkata...

adooii..
kesian nya....

FatinSyahirah berkata...

olololo.. ciannye cuteri.. teringat adik sy jatuh tersungkur pun macam ni jugak.. kat dagu jgk.. tp berani nye cuteri tak nangis time kena jahit.. siap boleh tengok lagi.. ngerii

Nida berkata...

Laa.. kesiannya... semoga Cuteri cepat sembuh.. boleh main lompat2 lagi

sI tEDI berkata...

tenang sungguh cuteri..

ngeri betul aku tgk!!

ppb_ppkp berkata...

ya allah..kesiannya..
mujur x teruk..kalo x hilang rm10k..hehehe..
cuteri..lenkali jgn dok lompat2 lagi taw..

مريم أبو أحمد berkata...

erk! ngerinya saya~

nza berkata...

eeeeee...ngeri la tgk....dalam gak lukanya tu..
Moga cuteri cpt ok....

fikaryna berkata...

kak, cian nya cuteri..tp ansib baik dia kuat..semoga dia kuat semangat dan cepat sembuh..malang mmg tidak berbau..

LanaBulu berkata...

Semoga cepat sembuh..lepas tu suruh dia pi lompat tinggi2 lagi naaa..

zan-xray berkata...

tengah menguatkan hati ni tengok koyakan dan jahitan kat dagu Cuteri nih..

CuTeMiUt78 berkata...

aaadddoooi la hai.. ngeri plak tgk.. sian cuteri ya..

blueCITY® berkata...

ishhhhhhhhhhhhh..

seriau nya

so kesiah..

semoga cepat sembuh ya

xiiinam berkata...

Mmmmm alah...kesiannya...





Berani Cuteri ni ya!

etuza berkata...

Asalamualikum..
Alamak! luka dalam tu, baru malam ini melawat laman alimaz, rupanya ba news..pedih nampak..kasian, inilah kekadang malang tidak berbau, samalah cerita tangan anak lelaki kami yang ke empat Mustaqim melecur tangan main api guna pastik di belakang dapur...tiba2 plastik melekat di tangan..kami guna gamat, lendir lidah buaya, tahi cacing di panaskan dan cairkan. Namun kena juga pi hospital..kasian cuteri...jan makan berkicap buat sementara ya dek..

indahhouse berkata...

salam alimaz,
cuteri camana skrg? sian dia. mg cuteri cepat sembuh.

Che' Pit berkata...

ish, ngeri lah CP tgk..
kesian si cuteri..
CP ni bukan takut, cuma kurang berani dgn jarum suntikan tu..

alia berkata...

ALAHAI CIANNYA....wa..wa...ngeri tenogk...moga cepat sembuh

Link Within

Related Posts with Thumbnails