TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Rabu, 17 Mac 2010

Cerita-Ceriti Kenduri Hujung Minggu

13 /3/10... Kenduri rumah sedara mama dekat Felda Bukit Tangga.... Kami buat rombongan tiga buah kereta pi sana....



Photobucket
Cupian asal naik kereta petang2 ni lena la kerja dia...

Photobucket
Dua kat belakang tu pun turut sama la...lena....

Photobucket
Gerbang Felda Bukit Tangga....

Photobucket
Cik Min laju ja kalau makan kenduri....maklum la sat g nak kebas coklat banyak-banyak...Pak Ngah... Pak Long Brahim...Abah....Abang Mie....hat lonjong sekali tu Pak Ngah...adik ipaq mama...

Photobucket
Rumah kenduri.....

Photobucket
Lauk yang ada.....Dalca...Ayam panggang...Gulai daging dengan rebung...Gulai Ikan Talang Kering....Ikan kering goreng pun ada... Laksa....dan Bubur jagung campur kacang...

Photobucket
Cewad naik kereta dengan Tok Didah..baru bangun tidoq....

Photobucket
Kak Ros anak Pak Ngah bini Abang Mie....Dik Own anak Kak Ros yang bongsu....

Photobucket
Cewad yang lapaq...tunggu nasik Tok Didah ambik tak sampai2 lagi.....

Photobucket
Cuteri dengan Cupian baru bangun tidoq...penin2 lalat lagi...

Photobucket
Pengantin....hat lelaki tu sedara mama....

Photobucket
Gambar biasa berdua mesti ada....



14/3/10...Kenduru dekat kedah jugak kali ni rumah mak sedara abah.... di Kampung Kuaq jawa...lama tak pi alang2 dah ada jemputan kenduri kena pi jugak....Jom layan pic sikit...


Photobucket
Macam biasa asal petang naik kereta zzzzzzzzzzz...

Photobucket
Cik Min....Pak Lang adik ipaq Tok Cik merangkap pak sedara abah la ni....sekali Tok Wan (Pak Ndak Dean)...

Photobucket
Cik Min kena mengasuh Cewad...depa dua dah siap makan....Tok Chik (Mak Ndak Chik) dok beletiaq pa kat Cuteri....

Photobucket
Abah tengah makan pun dan lagi snap gambaq sendiri....

Photobucket
Hheheheh control cun....

Photobucket
Belemoeh Cik Min meratah lauk...

Photobucket
Cuteri dengan rakusnya meratah lauk ayam...peberet tu...kalau kat rumah mama buat sambal atau gulai atau kurma ayam mesti tak dan sampai petang la semua tu...habis diratah Cuteri ...Cupian pun kadang2 tumpang sekaki...

Photobucket
Cupian baru bangun tidoq serba tak kena....

Photobucket
Ni Mak Lang...Kakak Tok ndak Chik...mak sedara abah.....

Photobucket
Abah dengan Cewad dan lagi posing...

Photobucket
Pengantin....yang perempuan tu la anak sedara abah...sepupu abah yang buat kenduri nih....so pengantin perempuan tu kiranya anak sedara abah la yer..... Pengantin lelaki tu orang Perlis....



Balik kenduri kami singgah rumah ayah mama dekat Lubuk Pinang...tengok Tok Wan mama dok sakit....tak dan nak snap gambaq....

Tu ja la cerita dua hari cuti...hari ni baru bleh up load....tenet lembab cam siput....

16 ulasan:

sI tEDI berkata...

lama x makan nasi kenduri.. :)

fikaryna berkata...

kak..lawak tgk cupian n cuteri tidoq..lena mcm dalam umah..huhu..budak2 mmg kiut jer..hik2..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

Belemoeh tu ape eh? xpenah dengar la..

ONE ZABA berkata...

cuti cuti bermakna dapoq pun ikut cuti. pi ja jemputan kenduri.

Werdah berkata...

Salam Alimaz..

alhamdulillah, dah selesai kenduri.. didoakan kpd pasnagan pengantin semoga dikekalkan jodoh hingga ke akhir hayat, mendapat sakinah, mawaddah dan rahmah..

joegrimjow berkata...

KAGUM SEBAB boleh scroll2 entry tu
huhu

Yunus Badawi berkata...

Salam Alimaz,
Wah kenduri sakan.

Kg Kuaq Jawa tu ramai org Jawa ke? ngeh3x

nza berkata...

skrg musim kenduri.....sehari 2-3 tmpt......kena off diet la tu.

Abd Razak berkata...

Salam...

Anak-anak sering tertidur dalam kereta kerana tak boleh nak aktif maka mengantuklah mereka :):)

Nida berkata...

Salam..

Meriahnya nampak majlis tu. Tengok ikan masin terliur ler pula...

arekymz membuyau berkata...

sian nye budak2 tuh..
tdo lena btol dorang ek..

etuza berkata...

salam alimaz.
sila copy award saya untuk blogger alimaz, tak cantik tapi ada unsur keikhlasan dari saya, sila copy ya. Tahniah, tq

etuza berkata...

best tengok2 kegembiraan dan inilah warna hidup kita..antaranya suasana makan.terhibur juga hati...

relevan berkata...

Kenapa aku tidak boleh tengok gambar ni..?

NICK IRFAN berkata...

wah! best btol tgk gmbr dlm kenduri akak ni rsa mcm sy pun ade sekali kt sana?? hehe

hazila berkata...

Jangan kata budak budak, org tua pun mau terlelap kalau naik kereta ptg ptg ni...

Link Within

Related Posts with Thumbnails