TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Sabtu, 6 Februari 2010

Toyol....dan tiru



Salam.... harap anda jangan terpengaruh dengan tajuk kat atas tu....saya cuma nak ceritakan pasai toyol dalam exam....

Saya percaya sesetengah daripada kita pernah bawak toyol masa exam kan.... Ishhh tak baik tu....

Siapa pernah kena tangkap masa membelek-belek toyol..... Kalau pernah, rasa malu tak..... Mesti malukan.... Tapi bagi yang tak tertangkap tu bernasib baiklah....

Orang yang bawak toyol kalau lulus exam dengan cemerlang pun bagi saya tak guna sebab org itu bukan pandai pun.... Bagi saya dia lah sebodoh-bodoh manusia yang ada...

Kalau dia dapat kerja pun bukanlah kerana dia bijak..... Tapi mungkin kerana nasib atau pun kerana dia ada CABLE baikkkkk punya tolong rekomen kerja untuk dia.....

Rasa-rasanya adil tak macam tu..... Orang lain yang bertungkus lumus belajar untuk cemerlang dalam exem... menjadi penganggur setia....

Tak adilkan macam tu... Bagi anda adakah halal rezeki yang mereka dapat?????.

-------------------------------------------------------------------------------------
*Renung-renungkan....*

15 ulasan:

Zyma Da` Catwoman berkata...

Salam Tuan Rumah....

Sy dtg m`balas kunjungan anda.
Terima kasih dan sudilah dtg lagi ye.

Nice blog to read!!

;)

Maia berkata...

hah? bawak toyol semasa exam.. ada jugak cenggitu ek.. =D

mamalieyna berkata...

betul tu setuju.!!.tak aci mereka2 yg begitu..time saya blajar dl pun, ramai yg buat gitu, bwk toyol...tp saya tak pernah buat ler..tak aci kan..huhu..

sI tEDI berkata...

betul tu.. dia boleh ke bekerja kalau semasa belajar dok asyik meniru jek?

kalau dia jadi doktor, habislah pesakit semua mati kat tgn dia..

Mybabah berkata...

Salam Alimaz. Saya pernah bawa toyol dalam exam. Masa tu buat master. Cuti belajar. Saya tak berani tengok toyol dalam bilik peperiksaan. Saya buka dalam "toilet". Kerana takut, sampai bilik peperiksaan, lupa semua yang dibaca dalam "toilet". Memang tak berkat...

AzuanBudakMemandai berkata...

memang byk jugak toyol nie time exam huhuu

indahhouse berkata...

salam alimaz,
fair atau unfair. itulah adat dunia. Trpaksa merebut peluang. Banyakkan berdoa, moga dimudahkan Allah dalam stiap urusan. Amin...

aNnA_jaN berkata...

dulu ms study kat uitm pernah gak buat toyol...tapi ms test n kuiz jerk...ms final xam tak pernah plak bwk toyol...tapi sy dpt keja pon guna sijil spm jerk...rezeki utk dip blum sampai lagik...huhuhu

sonata anak kancil berkata...

ade lagi ke orang buat macam ni? zaman2 moden ni! kuno betul la...

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

salam alimaz
tak tau la ek halal ke tak..xbape nak reti sangat nak terangkan..

Nida berkata...

Salam..

Teringat masa Nida sekolah dulu, masa tu kawan2 ramai yg bawa toyol ni, disebabkan itu keputusan Nida jatuh mendadak sebab Nida tak tiru macam depa... yg jahatnya depa siap ejek2 lagi kat kita sebab keputusan tak sbagus seperti selalu... dahlah depa ni meniru... mengejek lagi.. last2 tak kemana pun depa ni

izzad b* berkata...

salam...
xpatutlah org bwk toyol mase exam,, tapi ramai je buat, so tepuk dada tanya selera

fiezaradzi berkata...

alimaz, kalau cam ni saya leh terima la lagi.. tapi kalau dah dapat kerje, tapi kerje tak buat betul-betul.. adoi, baik benti, sbb de ramai lagi nak kerje tu..

blueCITY® berkata...

salam..

heeeeeeeee
errrrrrrrrr

dulu2 time study
pernah2 juga cuba bawa toyol
tapi dalam hati
serba tak kena
serba takut
nak tengok2 pun tak senang
takut!!

grrrrrrr
pastu dah insap
bukan dapat tengok pun
haaaaaaaaaa

Tanpa Nama berkata...

apa yang saya cari, terima kasih

Link Within

Related Posts with Thumbnails