TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Isnin, 9 November 2009

Berkerja di Rumah


JKR yang membuat satu inovasi dengan membenarkan pelukis pelannya bekerja dari rumah.

Pelukis pelan JKR tersebut hanya perlu datang ke pejabat seminggu sekali sahaja, yang lain mereka menyiapkan kerja mereka dari rumah sahaja. Syok kan sebab tak perlu terkejar-kejar ke ofis.

Diharap syarikat-syarikat lain yang mempunyai pekerja yang mempunyai skop kerja yang boleh dibuat dari rumah boleh mengikut jejak langkah JKR ni. Komunikasi sekarang boleh dihantar melalui email.

Sistem-sitem data yang kini ramai sudah menggunakan webbase boleh diakses dari mana-mana dengan menggunakan internet dan menggunakan perisian VPN untuk memasuki rangkaian intra mana-mana organisasi.

Degan bekerja dari rumah atau SOHO ni sedikit sebanyak dapat membantu mengurangkan kesesakan jalan raya,mengurangkan minyak dan juga mengurangkan belanja membeli baju pejabat .

9 ulasan:

Solehah berkata...

idea yang bagus..saya suka gini..

AINANAM berkata...

skrg ni meeting pun dh blh guna video conference, masa pun xwaste kn..canggih..canggih...

Werdah berkata...

Salam Alimaz,

Alhamdulillah.. tahniah kpd pelukis pelan.. kak dah pencen.. tp bkn pelukis pelan.. Siapa yg mengajar hidrulik ni, asband ke wife.. kak dulu belajar civil kat utm mengajar pun civil kat TIKL..

blueCITY berkata...

salam

wahhhhhhhhhhh ya ke?
ni nak suh opis i wat camtu gak la,
tapi kena pastikan umah ada tenet, mesin fax, talipon, video cenference ke?

ekekkeke

Daud Mili berkata...

tapi kalau buat kat rumah...boleh dipantau ke kerja2 mereka...jap lagi boleh menghasilkan kerja2 yang kurang berkualiti..untuk pelukis pelan mungkin sesuai sebab mereka perlu masa dan ruang yang cukup untuk buat keje diorang...kalau yang lain tuh, xtau ler...~

sI tEDI berkata...

relevan ke keje kat rumah... aduhai.. macam2 cadangan..

Nida berkata...

Salam:

Bestnya kalau dapat kerja kat rumah.. terutama bagi mereka yang ada anak kecil, dapatlah anak membesar depan mata :)

mamalieyna berkata...

waa i also agreed..sukenye..leh la buat keja lain smbl2..hikhik..takyah antar ank kt nursery..jimat kos..kuang3x..janji keje setle kan.. :)

CuTeMiUt78 berkata...

ha'ah kan.. bestnya klu bekerja dari rumah je..

Link Within

Related Posts with Thumbnails