TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Rabu, 15 Februari 2012

Setia seorang anak.

Semalam.... hahha biasa la lepas maghrib... mama menjahit baju mama yang terbengkalai kejap... tepat pukul 9 mlam... nga nga cerita VANILA COKLAT.... heheheh...

Asalnya I tak layan pun cerita ni.... Tapi bila asyik dok tengok kat FB status org sana sini pasal Vanila Coklat ni... terasa hati nak tgk.... mama tengok mula episod 7..... Tapi rasa macam tak best.... Then mama try search kat u tube.... emmm ada episode by episode....

So mama layan la sikit2 u tube cerita vanila coklat ni kat hand set.... emmm boleh la tahan cerita remaja remaji ni.....

Then lepas habis cerita tu baru mama teringat yang baju pengakap Cik Min belum berjahit lencananya.... Awat tak kalut.... Lepas sembahyang Isyak.... baru nak mula jahit..... Hmmm awat tak pukul 1 pagi baru terhegeh-hegeh nak tidur.... Yang syoqnya ni ha si kecik Cewad jadi peneman setia.... Abang2 dan kakak semua dah tidur... tinggal dia sorang yang mata masih membulat lagi....

Apa lagi memerap sana- memerap sini.... memanjat sana memanjat sini... sampai mama tak boleh nak buat kerja....

Last sekali mama bagi dia layan cerita Boboi boy kat u tube..... Huh kalau bab Boboi boy diam dia kusyuk tengok....

Hahhhh Aman sikit nak buat kerja.... Hmmm setianya Cewad... setiap malam selagi mama tak tidur... dia akan berjaga. Kadang2 tu kesian tengok... Lepas tu nak seterika baju lagi untuk kerja dan sekolah esok.... bukan sikit ... sejam jugak la.... macam tu la rutine mama hari2..... Penatkan... Tapi mama kat office tak penat sangat.... kalau tak der kelas mama rileks sikit..... Kat rumah sikit bz.... hehehheh

So semalam mama tak masak la untuk hari ni..... Pagi ni pekena Nasik Kandar pokok Petai la.....






Total beli baju pengakap petang semalam.... RM43.

2 ulasan:

kakcik berkata...

Kakcik jahit tangan je lencan tu semua sebab kat rumah kakcik tak ada mesin jahit. :(

Baguslah Cewad ni, sayang dia kat mama dia. :)

Yaati Nor berkata...

Salam pekenalan.jalan2 kat sini

Link Within

Related Posts with Thumbnails