TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Sabtu, 17 September 2011

Rebung Madu....apa nak masak ya.

Rebung fresh ni agaknya goreng aje sedap kot.... Nak buat gulai daging emmmm bosan la makan gulai.... Ingat nak buat sambal ikan kembung  (temenum) ja.... rebung ni goreng dengan ayam sikit rasanya ok kot... nak masukkan udang.. Tak beli tadi....

Tapiiii buat pajeri rebung pun sedap jugak kan.... NAk kena mesin nyoq (kelapa) ...
AKna kupikirkan nanti...


5 ulasan:

Nizam berkata...

Sedak gayenye ter....

azieazah berkata...

Sejak saya ada ramai kawan2 orang Perelih ni, saya pun dah skit dah “gubah” rebung. Masak gulai dengan dagin cencang! Perhhhhh.... ratah saja pun sedap.

DaZzlingLilLy berkata...

rebus buat ulam..tp paling best buat gulai..

SiTyAiZa berkata...

potong nipis n panjang2 lebih kurang 2" pastu goreng ngan ikan bilis... campur cabai kering, kicap, sos tiram... i like......

shida berkata...

ada kwn dia kata goreng boh sos tiram saja pun dah sedap

Link Within

Related Posts with Thumbnails