TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Rabu, 21 September 2011

Makan...makan...dan makan...

Awal pagi tadi mama dah pekena meehon goreng dengan abah.... teloq mata kerbau sebiji.... erkkkkk alhamdulillah rezeki bersama hencik abah......

Emmmm soalan... pasai pa orang panggil teloq mata kerbau ... ishhhh haru biru dan celaru.... sapa nakjawab soalan ni kalau anak2 kecil yang tanya..... berenang 44 lautan pun tobat haku tak tau nak jawab.... Masih bertanya dan tertanya-tanya..... Ada sesiapa yang ingin bertanya soalan yang sama lagi.... HArap lupakan saja...

Then sekarang baru balik dari makan pulut ikan kering dengan my lovely molly friend yang tingal beberapa bulan lagi akan menggandakan lagi umat islam dimuka bumi Allah SWT ni....  Haku bila lagi.... huh cukup-cukup la soklan cepu mas... perak dan gangsa ni..... Dah tak larat nak meligan 4 orang umat nabi Muhammad SAW kat rumah tu dah....

Dua kali makan... alhamdulillah rezeki dipagi hari melayan sang suami... dan rezeki ibu-ibu mengandung... hahaha... Hari ni kata nak bawak pulut tanak makan dengan sang sahabat.... Tak tercapai hasrat ... Ikan gelama masin tak dak....

Hmmmm esok gaji... alhamdulillah lagi.... Esok jaga exam petang...... Pagi sok jamuan awam ... Insyaalah ada rezeki aku makan free.... kalau tiada itu ketentuanNYa....

Jumaat ni  Jamuan Hari Raya UiTm Perlis.... sempat ke tak nak buat baju baru ni.... hehhee nak tayang .... Astarfurullah... setan tumbuh tanduk...... YAallah hilangkanlah sifat riak dan takbur dalam diri aku....Aminnn..


Aik.... dah sepuluh setengah... hmmm jam haku habis bateri lagiiii..... patut dari tadi dok ushar jam baru 8.30 pagi..... kena tukaq kena tukaq....



8 ulasan:

kakcik berkata...

Alhamdulillah, tak putus rezeki yang Allah bagi. :)

Abd Razak berkata...

Salam...

Kalau ikutkan telur goreng tu lebih besar saiznya dari mata kerbau..

Manalah datangnya nama tu erk!

diana berkata...

murah rezeki..:)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ berkata...

jgn lupa tukar bateri jam ..karang dah petang dok 8.30 lagi :P

Kunang-Kunang berkata...

Assalamualaikum alimaz,

Setiap majlis buat baju baru bestnya. Teringat masa kerja dulu, perangai lebih kurang, ada majlis ada baju baru, sekarang dah tak bekerja, kontrol!!!!

dinor's family berkata...

xpa mkn ja...slagi bleh mkn...klu sakit ada duit byk pun xguna...

JunAina berkata...

pulut ikan masin + nyok kukoq bestttt...nostalgia...

balik raya beli pulut susu 5 kilo, last2 semua kena kebas dek kawan2...wa....

Nizam berkata...

Jangan korek mate kerbo ter dah la....

Link Within

Related Posts with Thumbnails