TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Jumaat, 15 April 2011

kematian adik saiful, apa ceritanya?


Kematian adik Saiful Syazani Saiful Sopfidee telah menggemparkan Negara. Pembawaan carita oleh media telah mengejutkan semua pihak termasuk saya yang menjadi mangsa kepada penceritaan media berkenaan isu tersebut. Peristiwa berlaku apabila seorang guru agama sebuah sekolah dikatakan telah mendera seorang pelajar berusia 7 tahun hingga menyebabkan kematian pelajar tersebut.(gambar sekolah Al-furqan, tempat kejadian )

Boleh kita baca bagaimana ‘jahat’nya guru tersebut dengan pendedahan media seperti,

“Selepas memukul kepala, suspek dikatakan `naik hantu’ dan menggoncang badan mangsa serta menolaknya dengan kuat ke dinding yang dipercayai punca utama murid itu mengalami pendarahan dalam kepala dan komplikasi jantung” – harian metro- (boleh baca lanjut dengan tajuk, cikgu ambil nyawa )

“Saiful Syazani meninggal dunia selepas tiga hari dilaporkan koma, akibat dibelasah guru yang juga seorang warden di sekolah agama persendirian selepas disyaki mencuri RM7 di asrama sekolah. Dalam kejadian Khamis lalu itu, mangsa diikat kedua-dua tangan pada tingkap dan dibelasah bertalu-talu sebelum dihempas ke dinding hingga menyebabkannya mengalami pendarahan organ dalaman” – JPM Malaysia -

Setelah kita mengikuti kes tersebut melalui media yagn membuat liputan, maka kita telah menghukum dengan rasminya bahawa sungguh jijik dan jahat perbuatan guru tersebut.

selanjutnya disini 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Aku tak nak cakap apa2.... sebabnya aku tak nampak dengan mata kepala sendiri... cakap2 org boleh diputar belitkan.... Hanya allah yang maha mengetahui...... Dia saja yang layak menghukum siapa yang benar dan siapa yang salah.... KAlau ustaz ni salah.... urusan dia dengan Allah.... KAlau ustaz ni tak salah kita yang menuduh dan memfitnah dia akan mendapat dosa..... 


Sebabnya manusia ni ada bermacam-macam karenah dan rupa..... Ada yang baik rupa tapi hati dalam busuk bernanah.... Ada yang selekeh tapi hati dalam berbau syurga......


Haaaa macam-mana kawan2.... ada yag nak kata apa2.... dok dengaq cerita org saja entah betoi entahkan tidak..... wallahua'lam....

4 ulasan:

gadisBunga berkata...

sebab tu jgn judge a book by its cover....

Abd Razak berkata...

Assalamualaikum...

Serah kepada Allah, Allah Maha Mengetahui segalanya

NzA berkata...

entahlh..sukar utk ditafsirkan ttp yg pasti hanya Allah yg maha mengetahuinya.....

NICK IRFAN berkata...

mcm2 kes tkut plak dgr?

Link Within

Related Posts with Thumbnails