TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Isnin, 7 Februari 2011

Hari ini adalah hari yang paling kalut..

Nak tau sebab apa..... First.... abah ada perjumpaan atau lebih dikenali sebagai PERHIMPUNAN BULANAN PENTADBIRAN KERAJAAN NEGERI PERLIS BIL 2/2011...

Untuk apa tak tau la... dengaq abah kata semua geng juruteknik kena pi... geng lama la.... So sebab perhimpunan ni mula dalam pukul 7.30 pagi maka mama terpaksa la merempit awai2 pagi buta hantar Cuteri dengan Cupian ke sekolah... Cik MIn abah hantar....

Hahahahah selalu kami hantar anak2 sekolah bersama.... pagi ni terpaksa buat sendiri... anyway mama tak kisah .. cuma rasa janggal pulak... hehehe dalam pukul 7.10 pagi mama hantar askar berdua tu sekolah... nasib baik jalan tak jem sangat..... Alhamdulillah jalan kurang sesak sangat... Mama guna jalan kampung... bukan apa untuk mengelakkan kesesakan....

Dah sampai sekolah Si Cupian pulak buat perangai tak nak sekolah.... alahai... lagi dipujuk lagi mengada... denga baik mama pujuk lagi dia tak nak sekolah... last sekali sebab mama dah tak tahan dengan karenah dia mama terpaksa jugak berkeras.... mau tak mau mama suruh si kakak cuteri pegang adik (Cupian).... Lagi pun mama dah lewat takut pulak kelas waste water mula minggu ni.... Tapi nasib baik mama call pensyarah cakap next week mula...

Lega pi satu hal.... Dah tak dak kelas hari ni.... tapi mama call cikgu sekolah Cupian tak pulak dia jawab.... Harap2 tak dak apa yang jadi.... Kesian pulak Cupian... mama bukan apa cuma tak nak ajaq terlalu mengikut kata anak2... nanti mama susah.... Maunya tak semuanya nak kena ikut cakap diorng.... kalau tak ikut tak nak kesekolah or do semething.... Sebab terlalu ikut perangai anak2 yang mengada-ngada....

Itu mama kalau orang lain tak tau la mama... ada masa kita ikut ada masa kita terpaksa juga membantah....

6 ulasan:

NzA berkata...

mmg ada waktu kita kena brtegas...demi utk kebaikan anak juga.......

relevan berkata...

semua orang akan jadi bz pada hari isnin..sana sini semua sibuk..

eelobor berkata...

hehehe, saya baru jer masuk fasa awal iaitu hantar anak ke rumah pengasuh jer.

ZOOL@TOD berkata...

Adakalanya kena bertegas. Itu merupakan proses pembelajaran. Kita juga pernah melaluinya.

Sharinginfoz berkata...

lega satu perkara kan

Abd Razak berkata...

السلم عليكم ورحمة الله

Tegas dalam mendidik itulah paling baik..

Link Within

Related Posts with Thumbnails