TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Khamis, 16 Disember 2010

Pening dengan KWSP

Pagi ni abah jadi gelong sebentar...... Jejak kaki dalam Kwsp office ingat dah settle semua... ada lagi surat yang tak settle....

Kenapa susah sangat nak keluarkan duit simpanan sendiri... KWSP pinjam tu duit kita.... nak bagi balik cukup susah... mintak surat pengesahan itu dan ini....

Balik UiTM cari surat yang diperlukan... call admin... Admin pulak buat taik.... keluar makan/minum seja lebih.... kami dok nganga tunggu macam tunggul batu....eeeeeeeeee benci berurusan dengan admin....

CAll admin berkali-kali selang setengah jam.... tak jugak balik lagi... kalau kami bahagian lain keluar rehat sejam pun dikatakan mengular......Kena pulak kerani2 bahagian admin belagak nak mampos.....

Benda ada cakap tak dak.... NAk mintak semak fail peribadi sendiri pun susah...

Haduiiiiiiiiiiiiiiii ...

7 ulasan:

atty's berkata...

banyak lepak dr bekerja nie .

shida berkata...

mmg payah sikit prosedur nak kuarkan duit kwsp..
masa aku dulu, byk dokumen aku yg hilang... so aku mintak admin tlg buatkan salinan utk aku... ermm syag ku midah.. hehehe

mamalieyna berkata...

hissh tumpang geram sekaki dengarnya... tu aa duit sndiri nak kuarkan pun mcm2 hal ye..huh!

ummi nia berkata...

salam kenal kak..apa dia yg kwsp nk yer tuk nk amik duit??sy pn bru nk amik jgk nie

akak emel sy pe yg dia nk blh:
faizah_1084@yahoo.com.my

ALoNa Cintamaniszlite berkata...

erm...mmg mcm2 ragam. Tu lom jadi yg berkuasa tu..huhu. Baru je menjalankan tugas..huhu..

Azmiezas berkata...

sebenarnya memang susah nak kuarkan duit dari kwsp..padahal duit kita kan?..

ZOOL@TOD berkata...

Sedih bila mendengar hal ketidak cekapan kakitangan awam. Boleh ke UiTM Perlis jadi Universiti autonomi kalau perangai kakitangan pentadbirannya masih sebegini?

Link Within

Related Posts with Thumbnails