TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Rabu, 16 Jun 2010

Apa yang di buat masa kursus Asas Rangkaian Serta Keselamatan ICT

Salam... nak cerita hal kursus ICT minggu lepas....10 Jun .... Ni la yang dibuat masa kursus tu... mama tak sempat nak posting.. internet lembab nak mampos... Ni pun sebab guna line UiTM ..kelas tak mula lagi... hari nih hari kedua kursus Excell....

Makan meehoon ja... ok la tu ...al-hamdulillahhhh....

Alat untuk menguji sama ada betul atau tak sambungan yang dibuat...

Cikgu yang mengajar....hehehe juruteknik USMB sendiri...sihat kan cikgu nih...

Wayar yang di buang balutan luarnya... serabutkan....kena betulkan dan kena susun ikut warna sebelum di pasang....
Yang dah mama susun.....belem dipotong lagi...
Potong pulak bagi sama....
Dah potong masukkan dalam dia punya apa dia tah mama tak ingat nama dia....
Ha dalam tu dia punya tempat... ala yang macam connect wayar talipon dengan wayar internet tu..... buat yang tu la...
Dah siap kena test la pulak....heeeee akhirnya berjaya ... Mama tak pernah buat sebelum ni....
Antara kawan2 yang ada....suriani Juruteknik USMB...bakal menimang cahayamata yang kedua.... Kak zawahi juga ada....



Ok tu saja .... yang dipelajari... PAgi buat benkel.. Petang belajar yang lain pulak... Belajar share fail dari satu PC ke Satu PC..... Mama rasa semua orang dah tahu kot macam mama nak share failkan....

7 ulasan:

sahromnasrudin berkata...

tahniah..pas nie, boleh ajaq kat kami ya....

kakcikseroja berkata...

Bagus juga kursus ni.. tahulah macam mana nak sambung wayar nanti.. :)

Sharinginfoz berkata...

mesti seronok kan buat apa yang kita suka

Sitisifir10 berkata...

Huhu, tgk wayar aje dah pening :P

atty's berkata...

bagus kursus nie .banyak benda yg kita tak tau .kita jadik tau ..

fikaryna berkata...

alimaz..ryna dilantik secara paksa rela jadi pegawai it di pejabat..kalau ada masalah berkaitan komp, rujuk kat alimaz jer bole? hehe..

shida berkata...

mama... lepas ni hang lagi tera la dari aku ....go mama go

Link Within

Related Posts with Thumbnails