TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Sabtu, 29 Mei 2010

Tujuh kali pindah papa kedana

Salam...

Habuan lagi... kena pindah bilik office lagi... masuk ni dah 4 kali mama berpindah bilik office..... Mula-mula mama di beri bilik ala-ala stor simpan peralatan makmal gitu..... 

Lepas tu mama dipindahkan ke makmal baru.... Makmal Hidraulik yang baru siap tahun lepas... Mama sempat duduk dalam satu semester ja (6 bulan).... Lepas tu mama kena jaga makmal Ukur Kejuruteraan... Makmak Struktur ringan dan makmal Komputer untuk kegunaan pelajar-palajar yang ambil Auto Cad..... Sekali lagi mama dipindahkan balik ke bilik ala-ala stor tu.. Dulu mula-mula masuk kerja mama duduk dengan tiga orang staff dalam satu bilik ala-ala stor tu... sekarang mama duduk seorang....

Lepas tu mama dipindahkan lagi masuk kebilik Juruteknik yang dulunya diduduki oleh pembantu makmal dan PAR.... Bukan apa Pembantu Makmal yang dulunya telah dinaikkan pangkat kepada penolong pegawai sains dan berpindah ke UiTM Shah Alam... Manakala PAR pula telah dipindahkan keasrama pula....

So disebabkan bilik tu kosong .. mama la duduk... lagi selesa bilik tak luas sangat... sesuai untuk seorang staff.... Dan ada privecy sikit.....

Pagi tadi mama ajak abah pergi makmal untuk urusan perpindahan barang-barang mama..... Opsss satu lagi... disebabkan pembantu makmal yang kini penolong pegawai sains tu dulu ditugaskan untuk menjaga fail-fail pengurusan makmal... So sekarang ni mama la take over dia punya duty..... LAgi satu tambah tugas.... Ini tidak adillll....

Emmmmm next semester la tunggu 4 orang lagi juruteknik baru nak masuk... harap-harap ada la staff perempuan walaupun sorang... sebab la ni mama sorang ja perempuan staff yang lain semuanya lelaki.....

Sebab tu mama suka duduk sorang-sorang.... maklum la lelaki semua... Takkan la mama nak bercampur dengan diorang kan... tak manis dipandang.....Betul tak... 

Setengah orang kata mama sombong tak campur dengan orang..... Apa yang mama tau tu semua tak penting... apa yang penting jaga diri dari pandangan lelaki tu lagi penting..... Biar la apa yang diorang nak cakap... Lagi pun abah selalu pesan dengan mama... Berurusan dengan lelaki bila ada urusan saja... Selebihnya buat kerja sendiri.....

Betul la jugak... sebab orang lelaki punya pandangan yang mendalam tentang perempuan....heehee....  apa pandangan semua....

6 ulasan:

xiiinam berkata...

Errr....tak dapat baca semua dengan jelas lah Yang...
Alimaz, cuba 'pindah'kan chatzone tu...ke sebelah kanan ke...dia lindung tulisan kau. Kalau baca dengan hanphon, laagi tak nampak..




(err...suka-suka je cklah jadi interior designer blog orang...sorry!)

relevan berkata...

Terasa sungguh membosankan berpindah randah ni..paling tidak daya adalah berpindah pejabat..

ohmywtf berkata...

u work in a lab? :-)

yo87 berkata...

erm, bergaul tu penting. xpi biar ada batasan. xpi, klu ada sorng staff pmpuan wat peneman, ok gak, mama. hehe

n0vemBer zuLu berkata...

ye akak, akak kena jaga pergaulan, lg2 akak isteri org hehhe.

bkn ape kak,
sy ade kwn2 yg dah kawin, sy tgk diorg kat tmpt keja, kalo bergurau dgn laki2 (laki org or laki bujang) sampai bertepuk tampar.

astaghfirullah..

allah.. beri lah tarbiah pd mereka ya allah..

peliharalah wanita2 ni sblm mereka menjd fitnah kpd lelaki2 bukan ajnabi..

amin.

semoga akak dlm lindungan allah ta'ala.

sy juga.

amin..

xiiinam berkata...

Haaaaaaa...barulah puas membace..he..he..

Betul tu...sebagai isteri, ada batas yang kita perlu jaga demi mendapat redha suami...semoga itu dapat membantu kita bersama ke lorong firdausi kelak . Amin....


Masih di UiTM Shah Alam ke?

Link Within

Related Posts with Thumbnails