TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Isnin, 1 Februari 2010

Hai susahnya.....



salam......Pagi Isnin mmg cukup susah nak bangunkan anak2 untuk kesekolah....cukup liat...Che Min kejutkan dua tiga kali tak bergerak-gerak lagi....Cuteri kena usung masuk bilik ayaq dulu bari nak celik mata....Cupian kadang-kadang teriak (menangis) dulu baru nak bangun...kalau abah usung masuk terus bilik ayaq la.....Yang penting kena sediakan ayaq panas la untuk depa...kalau tak meraung dengaq satu kampung....Selalunya Hari Isnin la paling kalut...Mujoq lagi kelas mama mula pukoi 11 pagi....so relaks la sikit.....Che Min saja la ada perhimpunan pegi2.....Kena pi awai la....mama masuk kerja pukoi 7.30pagi...abah pukoi 8.00pg...selalu kami pi punch kad dulu baru hantaq anak2 sekolah.....

Macam mana ya nak mudahkan anak2 bangun awai pagi...anak2 anda macam nana???????????....Anak2 kami kalau hari cuti pukoi 6.00pg dah terpacak depan tv...Hai la anak2.... Sesapa ada petua tolong bagi sikit.....

5 ulasan:

Ena Qalinsya berkata...

btol tu alimaz...
mlm ari gado suh tido cepat..
pg plak gado suh bgn
baik tak baik time masuk perkarangan skolah, baru r si Kakak tu senyum riang, sakitnye atiii.. kena simbah air kat muka kot baru ok drang ni ihiks..

Watierman, rmanbkr berkata...

Salam Dik...anak2 Akak kadang2 buat hal juga...especially yg 2nd tu...liat juga nak bangun...& spend masa lama betul dalam bilik air...tak ada petua apapun cuma setkan time tidor...setiap malam jam 10 mesti dah atas katil....no more TV ke apa ke...
Reena tak de hal..yg susah Alang Nizam....sejak ada detention class tuk sekolah Alang...kalau lewat ke sekolah...syukur...semua dah keluar rumah...by 6.55am....tak delah nak salahkan traffic jam ke ape ke....kita yg kena gerakkan dia orang lebih awal....tapi kesiannya Hubby lah sambung tidor kat office...hehehe!

Azmiezas berkata...

anak i rajin pulak kalau nak pegi sek..sekali panggil ja, dah bangun..

tapi kalau hari minggu pukui 12 baru sarapan..

petua:..tak ada, cuma malam2 suruh tidoq cepat sikit..tu saja yg kita amalkan..

blueCITY berkata...

kita tak ada anak
ekkekek

anak tekak senang je bangun
sebab lapor
hahahah

anak mata laks
dengar hp jam 6
terus buka mata
ekekeek

anak rambut laks
keluar kena tutup
sampai rumah
cepat2 buka
hhuhuuu

grrrrrrrrr

CuTeMiUt78 berkata...

eemm belum rasai pengalaman cenggini.. harap2 mirul sok senang la nak bgn pagi

Link Within

Related Posts with Thumbnails