TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Khamis, 17 Disember 2009

Facebook diharamkan..??

Fatwa yang berasal dari Ulama Jawa Timur bahawa Facebook diharamkan. Tentunya fatwa ini agak mengejutkan para Facebooker di tanah air. Namun sebenarnya kita harus mengkaji sendiri mengapa fatwa ini bolah muncul.

Ada beberapa hal yang menyebabkan mengapa Facebook diharamkan :

1. Facebook boleh membuat kita mengabaikan anak, kalau yang ini suka sangat lah buat kaum ibu.



2. Facebook membuat kita tidak ingin meninggalkan komputer kita.


3. Facebook membuat kita tidak peduli keadaan sekeliling kita.


4. Ketagihan Facebook boleh membuat tubuh kita kurus, kerana lupa makan.



5. Ketagihan Facebook tidak mengenal usia, sampai baby pun ikut jadi Facebooker.



ini dalam kategori koleksi lawak..muahaha...

11 ulasan:

Daud Mili berkata...

hahaha...tapi dakwah pun boleh berlaku dalam facebook, dan ianya terhasil,...ikatan yang dah lama putus, boleh bersambung semula kerana facebook.....cuma, facebook ni lebih banyak melalaikan...urmm..~

The Queen Of My Heart berkata...

hahaha...lawaklah smua gmbr2 tu.... :)

Ena Qalinsya berkata...

wakakak yg jenis camtu mmg diharamkan.. smp camtu skali terutama si baby tu..bulat2 mata men facebook hahahahaha

ct odah berkata...

hahaha...kte ingtkan btol2 latd kak....

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

macam terkena batang hidung pulak..hehehe..

Atiqah berkata...

sy x pakai fb sbb sy tau sy akan jd slh 1 dr bnda2 cmtu..
contohnye...x mkn..haha..
setakat berblog pun sy jrg mkn inikan ditambah dgn fb..lg kering kedengking la sy ni

Ummu Ammar berkata...

Terpulang kpd individu..tp kalau dh sampai melalaikan, ibadat tunggang langgang boleh jd haram

Anyway..suka la lawak psl FB ni!Rasanya ramai jer jd camtu gara2 FB

neezareef berkata...

klu smpai terabai semua mmg la kan..

salam maal hijrah dr saya..

AINANAM berkata...

igt btui la tadi..terkena den...

blueCITY berkata...

haaaaaaaaaaaaaaaa

nasib baik i tak fb
ekekekkek

blog ni pun dah tak larat
ekekkek

Solehah berkata...

hehe..kena bijak sebenanrnya menggunakan facebokk semua ni..

Link Within

Related Posts with Thumbnails