TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Selasa, 6 Oktober 2009

Koleksi Lawak


Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan... kelihatan sebuah kancil tersadai di sebelah line kerosakan.
Ada seorang tua yang berdiri disebelahnya... pemilik kancil tu sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu.....nak minta bantuan PLUs pun jauh nak berjalan....

Dan seketika ada sebuah kereta pun berhenti .... sebuah kereta EVO 7 berhenti di sebelah kancil tadi.

Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke? tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an...

pakcik :.... a'ha rosak ,

pemuda:cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol

mamat nie bagi idea worrait gak tu... dari pak cik nie nga-nga kat tepi jalan nie...tapi....

Pemuda: nanti kalau pakcik rasa saya bawak laju pakcik bagi hon dan high beam

pakcik : ok

mamat nie pun ikatlah tali kat kereta kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati

Dalam lima kilometer mamat nie laju le sikit apalagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu ...Mamat nie pun slowkan balik ....

Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari belakang dan press minyak kat mamat evo7 ...vromm...vrommm...siap berapi exzoss....apa lagi,jiwa muda patang dicabar dia pun tekan la minyak rapat nak kejar ferrari nie. lupa la pulak dia dengan kancil org tua yg diikat kat belakang kereta... orang tua tu punya la hangin satu badan dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak..... Mamat evo7 tu dah tak sedar dah angin punya pasal.

Kebetulan pilak polis ada buat 'speed trap' kat bawah jambatan Vrooommm......bedesup peginye.... ini dah lebih speed limit nie...kate polis nie. Cecah 250kmj memasing nie. Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yang laju nie.. Over..over,ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju sebuah ferrari... sebuah evo7... sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye.......... sebuah kancil tengah cucuk angin evo7 tu dan bagi hon dan hi beam nak potonggggg...la tu .....^$#$_)*&@!....pa....
--------------------------------------------------------------------------------------
*kesian pak cik tu...woi....*

7 ulasan:

ZOOL@TOD berkata...

ha.. ha.. ha.. ha.. ha.. ha.. (sambil berguling-guling)

Solehah berkata...

hehehehe...klakar..kalo jd btl, mesti dah heboh kat paper..cayala kancil..

blueCITY berkata...

wakakakkaka...

kancil evo erk, hebak2 pakcik tuh
ekekkeke

blueCITY berkata...

wakakakkak...

kancil evo wooooooooooooo, terer ar pakcik tuh, ekekekek

CuTeMiUt78 berkata...

waakakakaka... terror kan pakcik tu.. :D

mamalieyna berkata...

hahahahaha..lawak tollll! layan lawak petang2 ni..best tul! :P

sI tEDI berkata...

ekekeekkekeke.... sabau je lah

Link Within

Related Posts with Thumbnails