TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Sabtu, 5 September 2009

Untuk..wanita..


Ini ada satu pesanan untuk Wanita ....jika anda lelaki pesan pada isteri anda ...jika anda belum berkahwin pesan pada teman wanita...jika anda seorang anak pesan pada Emak ,kakak atau adik perempuan Anda...ish-ish panjang noo...

ok kat sini bukan nak cerita apa ..tapi cerita jenayah Ragut pada wanita...ada 2 cara yang sering digunakan 'hantu' ini

1.Jika anda memandu keseorangan ..JANGAN letak BEG Tangan ada di seat passenger (tempat duduk penumpang)jika tidak beg yang mahal itu (anda kan banyak duit) akan hilang..

Sebab....

Anda menarik perhatian 'Hantu' ini sama ada tingkap kereta anda terbuka atau tertutup..jika terbuka lagi senang...'hantu' nie buat kerja...jika tidak..

Mereka akan memecahkan cermin kereta anda...

Dimana ...

Persimpangan Lampu isyarat(traffik light)atau tempat sesak

Apa mereka buat...

menggunakan motosikal ...biasanya 2 ekor 'hantu' mencelah antara kenderaan bergerak perlahan ...memerhati pemandu ...jika wanita ..tambah lagi keseorangan ...ditambah dengan nak menunjuk beg tangan yang mahal dia punya ....haaa..siap...

2.Jika anda wanita yang sibuk...maksud dia berkerja sehingga lewat malam..pastu balik pun seorang...berhati-hati

sebab....

anda mungkin sedang diperhatikan...sebab 'hantu' ni akan buat 'plan' perancangan dulu 2..3 hari sebelum dia buat kerja...hantu nie boleh mengagak waktu bila anda akan balik...

Dimana..
(gambar hiasan)

tempat letak kereta sama ada dalam bangunan atau diluar bangunan ...

Apa mereka buat...

mereka 'hantu' ini akan meletakkan sesuatu pada cermin belakang kereta anda ...jika anda ingin mengundur (reverse) ada dapat lihat sesuatu pada cermin kereta anda ...biasanya 'hantu' ini akan letakkan kertas atau apa saja yang boleh menganggu penglihatan anda ...jika anda turun untuk melihat apa yang ada di belakang kerete anda ....masa inilah .....(*)(&(*^%$.................saya harap anda faham...sebab mama juga wanita..kan.....

5 ulasan:

Atiqah berkata...

ya Allah risaunye tiqah...takut la kalo dh keje sok

Mummy Dasy berkata...

Terima kasih atas peringatan.... betul tu beg (yg byk sgt duitnye tu) :) mmg selalu letak kat sebelah klu drive

ZOOL@TOD berkata...

Tu bukan hantu tapi sedara pemilik asal virus H1N1.... Najis Besar....

Fia Batrisya berkata...

salam ziarah..

sekarang nie da makin berleluasa kes ragut..

memang kite kene selalu beringat..

terima kasih atas peringatan ini.. :)

n3 yang bagus neyh..

bukan wanita saje.. lelaki pun kene beringat..

sI tEDI berkata...

saling ingat mengingati..

aku selalu letak beg tgn dekat bawah tempat duduk belakang tapi bawah seat..

Terima kasih

Link Within

Related Posts with Thumbnails