TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Selasa, 8 September 2009

PAK HITAM....tipu


INI SATU PENIPUAN, JAGN LAYAN JIKA ANDA MENERIMA EMAIL SEPERTI INI, SEKARANG MODUS OPERANDI MEREKA PAKAI BAHASA MALAYSIA DAN NAMA ORANG KITA, NI SEMUA KERJA PAK HITAM AFRIKA NAK MENIPU.

--- Pada Rab, 19/8/09, fizah Abdullah menulis:

Daripada: fizah Abdullah
Subjek: Salam Sejahtera,
Kepada:
Tarikh: Rabu, 19 Ogos, 2009, 11:15 AM

Apa khabar?

Diharap tuan sihat sejahtera.

Terlebih dahulu saya ingin memperkenalkan diri. Nama saya fizah abdullah dan juga warganegara Malaysia.
Saya berkerja di London, United Kingdom. Saya tahu tuan tentu terkejut menerima email dari orang yang tidak dikenali. Untuk pengetahuan tuan, saya ingin menawarkan usul perniagaan dimana ia adalah sulit dan penting untuk masa depan dan kerjaya saya. Saya berharap tuan tidak menyalah ertikan maksud kedatangan email ini lalu menyebarkan kepada umum kerana ia akan memberi impak yang besar kepada kerjaya saya.

Untuk pengetahuan tuan, saya memerlukan produk SAPHIRE BLUE STONE dimana mineral ini boleh didapati di Malaysia melalui pembekal yang dikenali dan kualiti produknya dijamin oleh syarikat kami. Produk ini digunakan untuk perhiasan seperti barang kemas, jam, kemasan lantai dan sebagainya. Memandangkan tuan seorang rakyat Malaysia, saya ingin menawarkan tuan untuk menjadi ejen bagi pihak syarikat semasa mereka datang untuk membelinya di sana. Untuk pengetahuan tuan, syarikat kami memerlukan bekalan tersebut setiap dua bulan dengan kuantiti yang ditetapkan dalam kontrak di antara syarikat dengan tuan.

Sebelum ini pihak syarikat menghantar wakil untuk membeli mineral ini tetapi dia telah terlibat dengan kemalangan dan hilang keupayaan. Oleh itu saya mengambil kesempatan mendapatkan nombor telefon pembekal di Malaysia darinya.
Di sini saya sekadar cuba nak bertanya, adakah tuan berminat untuk melakukan urusniaga ini? Ini kerana saya ada nombor telefon ejen dari Malaysia tersebut. Saya kalau boleh tidak mahu pembekal di Malaysia tersebut berhubung terus dengan syarikat kerana mereka mengaut keuntungan di pihak mereka sahaja. Harga yang dijual oleh pembekal ialah USD2,250 manakala syarikat membeli mineral tersebut dengan harga USD7,500 seperti yang ejen lama jual. Saya juga akan mencadangkan tuan sebagai pembekal kepada syarikat dari Malaysia kepada CEO kami dengan persetujuan tuan.
Sekiranya tuan berminat dengan usul ini dan ingin bertanya dengan lebih lanjut, diharap tuan mengambil inisiatif untuk menghantar email terus kepada saya berdasarkan alamat di bawah atau sila berikan number untuk dihubungi dan saya akan terangkan melalui telefon:
fizah.abdullah12k@ yahoo.co. uk


Yang benar,

fizah Abdullah
------------------------------------------------------------------------------------------
*tak sedar diri betul 'mat' nie dah la kat tempat sendiri pun susah nak makan ...nak menipu orang pulak....ada juga perempuan kat sini yang gila...*

7 ulasan:

blueCITY berkata...

salam alimaz,
syukur...
kita bukan jenis cepat percaya pada sesapa
kita bukan jenis cepat terpikat pada mana2 kata manis

=)

hazila berkata...

Kat sini lagilah ramai mamat hitam ni. Tapi tulah kan bukan nak menghina sesama manusia tapi ramai yg tak sedar diri menumpang di tempat org buat cam tempat sendiri.

HaSue berkata...

woh.x pernah lak dpt emel gini...infact amat jarang bukak emel..haha.kecuali nampak cam kenal nama jer baru bukak..kalo x dilit jer sebelum dibuka.ehee...
ntah apa2 laa cara diorg ek..

HaSue berkata...

iskh2...macam2 jer cara orang asing nih nak menjajah kita balik ek...

HaSue berkata...

Iskhh2..macam2 jer cara org asing nak menjajah kita balik kan..huhuuu

Fia Batrisya berkata...

salam ziarah.. terima kasih singgah di blog fia dan memberi sedikit ulasan.

huu.. tapi fia mohon maaf.. fia x sengaja terdelete ulasan yang diberikan oleh AliMaz sebelum sempat di publish...

MAaf yer.. terima kasih atas ulasan tuh.. sempat fia bace.. mase mamai2 terpadam plak.. huuu..

hmm email di atas tuh tipu yer..
Moga kte x terpedaya..

thankssss share ...:))

kak ina kl berkata...

salam..akak dah selalu dpt mcm-mcm..spam ajelah..

Link Within

Related Posts with Thumbnails