TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Jumaat, 18 September 2009

Koleksi Lawak


Ni kisah seorang bos yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai dan pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

Yg berbaju biru tu dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan. Bape gaji awak? dia bertanya dgn nada yg agak keras Dalam RM800 pekerja tu menjawab.

Bos tu menjawab, Nah amik ni Rm800,BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek. Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat! Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,Mamat tadi tu kerja department mana?

Jawap si pekerja,Owh, dia tu dtg anto pizza, tak keje sini pun.
----------------------------------------------------------------------------------------
*nak tunju 'power' pun berpada-pada la....*

1 ulasan:

mamalieyna berkata...

huahuahua...lawak tul,tp kt opis la ni..leh senyum je ler..
melayang RM800 eeii, tu la bos nk tunjuk pandai konon..kihkihkih..

Link Within

Related Posts with Thumbnails