TeRiMa KaSiH PeNgIkUt SeTiA

Selasa, 8 September 2009

Hari ke-18 posa(puasa)

Tarikh:08/09/2009
Masa:Petang
Tempat:Pasar Ramadhan Mata Ayeq...jalan nak pi ambik askar
Perkara: Terjah Pasar Ramadhan
Petang nie terjah lagi kePaRam(pasar ramadhan) kata Kak INa KL....memang la kak ooiii..mana sempat nak buat cuacuaq(kuih)..untuk berbuka...kalau lauk tu boleh la masak malam nanti....layan je la...dah tak tau nak makan pe dah...


Askar-askar dah pesan hari nie nak makan 'Oblong'...


Awat depa nie dok kerumun(keliling) gerai nie...ooo kat sini la tempat popia basah yang sedap tu....kena beratoq(berbaris) nak beli nie....emm lain kali la...


emm...nasi kandar....emmm hari nie nak makan nasi lain la...


Murtabak lagi..hari-hari askar nak....hai sampai mak cik nie pun dah kenai...muka nie saja...


Tulang pa pulak tuu....sup tulang la...hai main letak atas periuk saja...


Mama teringin nak makan puding karamel....la..


Jumpa dengan kak Ja...ngan kak Ina...depa pun terjah....


wow....pulut duyian la....emmm...


Kuih...sikit....bagi kat Nyang Bedah...


Haa...nie lagi satu tempat...nak kena beratoq.....murtabak nie bulan puasa memang 'famous' kat sini...tapi bulan lain 'tokey' nie...jual roti canai saja kat Arau.......

8 ulasan:

sI tEDI berkata...

wah!! Meriah betul pasar ramadhannya..

aku baru pergi sekali je pasar ramadhan ni.. x sanggupnak berhimpit2... nak cari parking kereta. ekekekek

nj berkata...

alimaz...
rindu nak jenjalan kat bazaar macam tu. Masa duduk Arau dulu pernah sekali kut gi bazaar Mata Ayer tu...kalau tak hilang ingatan ni la...

reen berkata...

ala...jeles tol la..tngok dia g bazar..
leh lak snap pic...orng2 kt situ x pelik ke?ad jurugambar x bgaji kt bazar tu..hikj3

ZOOL@TOD berkata...

Kalau bab makan, Perlis antara tempat makan yang besttttt.

Mawar_berduri berkata...

nampak macam best je bazar ramadhan ni...klau kat KL...berjalan kaki sendiri pun susah nak nampak ...ramai sangat sangat orang kat baazar ... :(

BUJANG SUSAH berkata...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry.. sedapnya juadah..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini. Semoga bermanfaat insyaAllah..Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain(Hadis riwayat Al-Qudhi).

blog anda bagus...!!! Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
selamat menjalani ibadah puasa.. semoga sentiasa diberi keberkatan.. insyaAllah. wassalam.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

wah best nyer.....

mcm2 ada kan kat bazar ramadhan tuh. kalau kina nih x bawak aDam...penat nak bwk. huhuhuhuhu..nti mcm2 dia nak.

adam pun dah 8 bln...nih pun dia dah belajo nak berdiri lak. adesssss...

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

dah pose 20 hari baru sekali jer pergi bazaar ramadhan tu...

maleh nak bersesak2 atau maleh RM kuar banyak...hehehehe..

Link Within

Related Posts with Thumbnails